VIDEO ⟩ "Nevaram pat aiziet pačurāt." Tenisa leģenda Marejs asi vēršas pie "Australian Open" tiesneša (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Endijs Marejs
Endijs Marejs Foto: Reuters/ScanPix

Britu tenisa leģenda Endijs Marejs pēc ceturtdien, 19. janvārī, izcīnītās uzvaras "Australian Open" mačā asi vērsies pie turnīra organizatoriem.

Marejs (ATP 66.) piecos setos ar rezultātu 4-6, 6-7 (4:7), 7-6 (7:5), 6-3, 7-5 pieveica mājinieku Tanasi Kokinaki (159.).

Šis mačs ievilkās līdz četriem rītā pēc vietējā laika. Pirms piektā seta Mareja nervi neizturēja un viņš vērsās pie spēles tiesneša, jo vēlējās apmeklēt labierīcības, bet vienu reizi to jau bija darījis. Noteikumi paredz, ka spēlētājs uz tualeti drīkst doties tikai vienreiz mača gaitā.

"Zini ko? Es cienu noteikumus, bet tas nu ir smieklīgi. Un arī tu to zini. Tas ir necienīgi, ka mums ir jāspēlē līdz plkst. trim, četriem rītā un mēs pat nevaram aiziet pačurāt. Tas ir necienīgi pret tevi, pret bumbu padevējiem un arī spēlētājiem. Tas ir izsmiekls," sacīja sadusmotais Skotijas tenisists.

Marejam savā "Twitter" kontā pievienojās 2003. gada "US Open" čempions Endijs Rodiks: "Pareizi. Tas ir ļoti stulbi."

Pasaules trešā rakete Stfans Cicips gan nepiekrita Mareja sūdzībām par mača ilgo norisi: "Es teiktu, ka spēle sākās normālā laikā (plkst. 22 pēc vietējā laika). Organizatori noteikumus nepārkāpa. Kokinakis spēli pavilka garumā. To pašu izdarīja arī Marejs."

Turnīra organizators Kregs Tailijs sarunā ar medijiem teica, ka, viņaprāt, grafiks ir sastādīts tik labi, cik vien iespējams.

"Mums šie mači ir "jāiespiež" 14 dienās. Tāpēc nav sevišķi daudz opciju. Tas bija episks mačs. Kad tu ieplāno spēli desmitos vakarā, tu nedomā, ka tā ilgs gandrīz sešas stundas," Austrālijas telekanālam "Channel Nine" teica Tailijs.

Mareja un Kikinaki duelis bija otra vēlākā spēle "Australion Open" vēsturē. 2008. gadā mājinieka Leitona Hjūita un kiprieša Markosa Badgaša cīņa beidzās plkst. 4.34 no rīta, kas ir visu "Grand Slam" rekords.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu