VIDEO Krievija propagandas nolūkos izmanto bijušo NBS kareivi, kurš karo okupantu pusē. Sārts komentē notikušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas izraisītajā karā propagandas nolūkos tiek izmantots kāds bijušais Latvijas armijas karavīrs, kurš tagad karo okupantu pusē Donbasā. Vīrietis dienēja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) no 1998. līdz 2008. gadam, tā apstiprina armijā, vēsta TV3 Ziņas.

Kremļa propagandas medijā “Sputnik”, kā arī kādā “Youtube” kanālā publicēta intervija ar bijušo Latvijas armijas karavīru, kurš karo Donbasā pret ukraiņiem. Viņš apgalvo, ka dienējis Speciālo uzdevumu vienībā, pēc tam noslēdzis līgumu ar Sužu Izlūkdesanta bataljonu,

kuru savulaik komandējis pašreizējais Saeimas deputāts un kara Ukrainā militārais komentētājs Igors Rajevs. Rajevs gan šādu personu neatceras.

“Persona ir dienējusi Nacionālajos bruņotajos spēkos no 1998. gada un atvaļināta no dienesta 2008. gada janvārī. Atvaļināšanas iemesls – disciplinārsods par patvaļīgu prombūtni," apliecina NBS.

Valsts drošības dienests informē, ka saistībā ar šo personu 30. decembrī uzsāka kriminālprocesu par prettiesisku piedalīšanos Krievijas uzsāktajā karā pret Ukrainu.

NATO stratēģiskās izcilības centra vadītājs skaidro, ka šai personai pārlieku lielu uzmanību pievērst nevajadzētu. Jānis Sārts uzskata, ka intervijās šis indivīds izmanto iepriekš iestudētas frāzes, bet ar saviem video pelna maizi no Kremļa.

"Protams, ir sabiedrības slāņi, kas šādā stāstā ieklausās, domāju, ka bruņotajos spēkos tādu nav, jo neba velti – 2004. gadā beidza dienēt. Tas ir tieši tas laiks, kad saistībā ar iestāšanos NATO arī bija prasība pēc drošības pielaides, daudziem nācās atstāt dienestu. Es pieņemu, ka tas var būt kontekstā, ja tam var vispār ticēt. Protams, tas nevar izslēgt atsevišķus gadījumus, sistēmiski es to neuztveru," saka Sārts.

Plašāk "TV3 Ziņu" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu