Video Šmits kaldina "Žalgiris" komandas ceturto uzvaru pēc kārtas Eirolīgā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: zalgiris.lt

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva desmit punktus ULEB Eirolīgas 20. kārtas spēlē un sekmēja Lietuvas kluba Kauņas "Žalgiris" ceturto uzvaru pēc kārtas.

"Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 71:66 (20:14, 18:16, 12:26, 21:10) uzvarēja Serbijas klubu Belgradas "Crvena zvezda".

Lielāko daļu jeb astoņus punktus Šmits guva pirmajā ceturtdaļā, ievadot pirmā puslaika izrāvienu, kurā mājinieki iekrāja 12 punktu pārsvaru. Otrajā puslaikā viesi atspēlējās un ilgu laiku bija vadībā, taču "Žalgiris" ar sekmīgu aizsardzību veica izrāvienu 13:0 un atgriezās priekšā, svinot uzvaru.

Šmits šajā duelī laukumā pavadīja 25 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā realizēja divus trīs divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Valmierieša rēķinā bija arī divas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, divas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un seši efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem ar 13 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Edgars Ulanovs, bet tāpat kā Šmitam, desmit punkti bija arī viņa pozīcijā spēlējošajam itālim Akillem Polonāram.

Viesiem 16 punktus guva Filips Petruševs, kamēr 11 punkti bija Nemaņam Nedovičam.

Kauņas komanda ar 12 uzvarām 20 spēlēs turnīra tabulā ieņem piekto vietu, kamēr Belgradas klubs ar desmit panākumiem ir desmitajā pozīcijā.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21. maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu