Laikraksts: Krievijas armijas karavīrus slepus pārvadā vilciena cisternās uz Baltkrieviju (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Krievija pārved savus karavīrus uz Baltkrieviju kravas vilciena cisternās, atsaucoties uz aculieciniekiem, 18. janvārī ziņoja Baltkrievijas laikraksts "Naša Niva".

Šādā veidā Krievija cenšas izvairīties no satelītu un vizuālās kontroles pār Krievijas armijas darbaspēka pārvietošanu, norāda žurnālisti.

Laikraksts neizslēdz iespēju, ka arī munīcija un militārā tehnika no Krievijas var tikt nogādāta Baltkrievijā šādā maskētā veidā.

Publikācijā pieļauj, ka informācija par Krievijas karaspēka pārvietošanu cisternu aizsegā var liecināt par lielāku Krievijas karaspēka klātbūtni Baltkrievijā, nekā iepriekš uzskatīts.

Jau ziņots, ka 16. janvārī Baltkrievijas teritorijā sākās Baltkrievijas un Krievijas kopīgas taktisko lidojumu mācības.

Baltkrievijas Aizsardzības ministrija norādīja, ka kopīgās Baltkrievijas un Krievijas armiju gaisa spēku aviācijas vienību mācības ilgs līdz 1.februārim.

"Mācību galvenais mērķis ir palielināt operatīvo savietojamību kaujas apmācības misiju kopīgā izpildē," teikts ministrijas paziņojumā.

Pēc oficiālās informācijas, taktisko lidojumu mācību laikā tiks izmantoti visi Baltkrievijas gaisa spēku lidlauki, kā arī visi Baltkrievijas poligoni un pretgaisa aizsardzības sistēma.

Ministrija paziņoja, ka manevru ietvaros notiks arī apmācības izlūkošanā, kopīgā patrulēšanā uz valsts robežas, preču piegādē, ievainoto evakuācijā, kā arī tiks izmēģināta nolaišanās taktiskā gaisa uzbrukuma laikā.

Mācības notiek laikā, kad pieaug bažas par Kremļa centieniem iesaistīt Baltkrievijas bruņotos spēkus karā Ukrainā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu