Pētījumi atklāj, ka Covid-19 var izraisīt neārstējamu imūndeficītu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutter_o/shutterstock

Jebkuram cilvēkam, kurš biežāk inficējas ar Covid-19, ir risks saslimt ar neārstējamu imūndeficītu, liecina pētījumi. Vācijas veselības ministrs Karls Lauterbahs norāda, ka šie pētījumi vēl tiek turpināti. Imūndeficīta gadījumā palielināsies hronisku slimību risks, piemēram, demences, norāda laikraksts "Rheinische Post".

Federālais veselības ministrs Karls Lauterbahs norāda, ka, vairākas reizes inficējoties ar koronavīrusu, uz cilvēku tas var atstāt nopietnas sekas imūnsistēmai. 

"Satraucoši ir tas, ko novērojam cilvēkiem, kuri vairākkārt slimojuši ar Covid-19. Pētījumi tagad ļoti skaidri parāda, ka infekcijas skartie bieži saskaras ar imūndeficītu, ko vairs nevar izārstēt," Diseldorfas laikrakstam "Rheinische Post" norāda Lauterbahs.

"Tas var būt riska faktors hronisku slimību attīstībai, sākot no sirds un asinsvadu problēmām un beidzot ar demenci," uzsvēra ministrs.

"Kā jau teicu, tas vēl nav skaidrs, tas tiek intensīvi pētīts. Es sekoju pētījumiem un apspriežu tos ar ekspertiem. Tas liecina - ja kādam cilvēkam pēc divām infekcijām ir stipri cietusi imūnsistēma, ieteicams izvairīties no turpmākām Covid-19 infekcijām," sacīja Lauterbahs.

Lauterbahs vēlas nākotnē ar 100 miljoniem eiro finansēt tā dēvētos veselības aprūpes pētījumus, lai uzlabotu situāciju cilvēkiem, kas slimo ar "garo Covid-19". Mērķis ir noskaidrot, kāda ir optimālā aprūpes koncepcija slimības skartajiem.

"Mēs pieņemam, ka ievērojama daļa no tiem, kuri saslimst, arī pēc izārstēšanās cīnās ar ilgstošiem Covid-19 simptomiem. Aplēses liecina, ka tie ir pieci līdz desmit procenti. Personai tas bieži nozīmē smagu likteņa triecienu un var pat ietekmēt darba tirgu, ja turpinās pieaugt slimo cilvēku skaits," skaidroja ministrs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu