Par Krievijas žurnālisti un cilvēktiesību aktīvisti Annu Poļitkovsku top filma. Ainas filmē Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas žurnāliste un cilvēktiesību aktīviste Anna Poļitkovska 2005. gadā.
Krievijas žurnāliste un cilvēktiesību aktīviste Anna Poļitkovska 2005. gadā. Foto: AFP/SCANPIX

Rīgas Kongresu namā tiek filmētas ainas topošai filmai par Krievijas žurnālisti un cilvēktiesību aktīvisti Annu Poļitkovsku, pavēstīja uzņēmuma "Forma Pro Films" pārstāve Kristina Martinuka.

Filmas veidotāji iecerējuši, ka filma "Anna" parādīs sievietes ceļu, kā viņa no vietējā laikraksta žurnālistes kļūst par cilvēktiesību aktīvisti.

Laikraksta "Novaja gazeta" žurnāliste Poļitkovska tika nošauta Maskavā savas mājas kāpņu telpā 2006. gada 7. oktobrī.

Viņa bija plaši pazīstama ar saviem rakstiem par notikumiem Čečenijā un Ziemeļkaukāzā, kā arī aktīvo Kremļa un Vladimira Putina kritizēšanu.

Filmas "Anna" līdzproducents ir Latvijas producentu apvienība "Forma Pro Films". Producents Igors Proņins norādīja, ka filmēšanas darbi notika gan Kongresu nama teritorijā, gan arī iekštelpās.

Kongresu namā tiek izspēlēti 2002. gada notikumi, kad čečenu kaujinieki Maskavas Dubrovkas teātrī gūstā sagrāba 912 mūzikla "Nord Ost" skatītājus.

Krīze noslēdzās, kad Krievijas milicijas specvienības piepildīja ēku ar nezināmu gāzi, lai neitralizētu uzbrucējus, kas draudēja celtni uzspridzināt, ja Krievija neizvedīs savu karaspēku no Čečenijas.

Ķīlnieku atbrīvošanas operācijas laikā dzīvību zaudēja 130 ķīlnieki un 40 teroristi. 800 ķīlniekus izdevās atbrīvot.

Proņins atzīmēja, ka, ņemot vērā pašreizējo situāciju ar Krievijas uzsākto karu Ukrainā, kopā ar Rīgas domes pārstāvjiem notikušas diskusijas, kā šis ainas filmēt, lai neradītu potenciālas provokācijas riskus.

Pēc producenta paustā, filmas veidotājiem bija jārēķinās ar to, ka Kongresu nams atrodas pretim Krievijas vēstniecībai - ja aktierus Krievijas policijas vai specvienības tērpos redzētu uz ielas, tad to varētu nofotografēt vai nofilmēt, izmantojot šos materiālus viltus ziņu radīšanā.

Proņins sacīja, ka filmas skati Kongresa nama teritorijā tika filmēti noņemot jebkādas atpazīšanas zīmes no kostīmiem, tāpat no automašīnām tika noņemtas Krievijas numurzīmes. Viņš pavēstīja, ka filmēšanas darbi Kongresu nama teritorijā ir noslēgušies un filmēšana turpinās Kongresa nama telpās.

Plānots, ka filmas "ANNA" uzņemšanas darbi tiks pabeigti februāra sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu