"Mana pensija ir 260 eiro." Dziedātājs Lapčenoks pikts par politiķu solījumiem (405)

Apollo.lv
Foto: Paula Čurkste/ LETA

No 1. janvāra pamatīgi augušas deputātu un citu valsts augstāko amatpersonu algas, kas raisījis pamatīgu sašutumu lielai daļai Latvijas iedzīvotāju. Sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" par šo tematu izteicies arī dziedātājs Viktors Lapčenoks, kurš cerējis uz lielāku pensiju. 

Lūgts atbildēt uz jautājumu par algu reformu, viņš teic: "Ļoti skaisti! Pirmais, ko viņi izdarīja, kad iesēdās deputātu krēslos, – sev palielināja algas. Jaunie politiķi, tikuši pie lielā katla, turpina iepriekšējo sadarīto. Daudzi, kas pirms vēlēšanām sēdēja opozīcijā un cīnījās par katru kapeiku, tagad dzied citu dziesmu.

Vēlēšanu laikā solīja, ka pensijas būs ne mazāk kā 500 eiro. Un kur palika tie solījumi? Mana pensija ir 260 eiro."

Pensijas pielikums ir liels tiem, kuri saņēma vairāk nekā 500 eiro, bet tiem, kuriem pensijas ir maziņas, pielika vien 20 eiro.

Tā ir bezkaunība, sevišķi laikā, kad cenas ir kāpušas.

Agrāk, ieejot veikalā ar 50 eiro, varēju iznākt ar diviem lieliem maisiem, taču tagad pietiek vienam, turklāt nepilnam. Un jāmaksā jau ne tikai par pārtiku, vēl ir arī apkure. Iepriekš sezonā maksāju 700 eiro, tagad man būs jāmaksā 1500. Elektrības cenas ir šausmīgas.

Man veselība vairs neļauj uzstāties lielos koncertos, varu padziedāt tikai privātās ballītēs.

Ja nebūtu to, rēķinus vispār nevarētu samaksāt. Es nezinu, kā citi vispār var izvilkt," neizpratnē ir Lapčenoks.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka savākti vairāk nekā 14 tūkstoši parakstu ar aicinājumu valsts vadošajām amatpersonām un tautas priekšstāvjiem iesaldēt algas to līdzšinējā apmērā un algu pacelšanu atlikt līdz brīdim, kamēr stabilizējas ekonomiskā situācija valstī – ir apturēts inflācijas kāpums, kā arī inflācija samazināta līdz samērīgam līmenim, ir pārvarēta krīze, kas saistīta ar gāzes un elektrības cenu kāpumu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) gan uzskata, ka valsts vadošajām amatpersonām un tautas priekšstāvjiem nevajadzētu iesaldēt algas to līdzšinējā apmērā. 

Kariņš teica, ka par atalgojumu cilvēki mūžīgi strīdēsies un to darīs arī nākotnē.

Vairāk lasi izdevuma "Privāta Dzīve" 17. janvāra numurā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu