Zināms Latvijas Futbola federācijas plānotais budžets 2023. gadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Futbola bumba. Ilustratīvs foto
Futbola bumba. Ilustratīvs foto Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde konceptuāli apstiprinājusi federācijas 2023.gada budžetu 15 miljonu eiro apmērā, kuru saskaņā ar LFF statūtiem galējā redakcijā apstiprinās federācijas biedri ikgadējā LFF kongresā.

Organizācija informē, ka, ņemot vērā pieaugumu Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) piešķirtajos solidaritātes maksājumu līdzekļos, LFF budžets šim gadam ir pieaudzis līdz 15 135 540 eiro. Aptuveni 15% no budžeta tiek atvēlēti dažādu infrastruktūras projektu realizēšanai. Līdzīga summa palīdz īstenot dažādus elites futbola attīstības projektus, tai skaitā LFF Futbola akadēmijas pasākumus un solidaritātes maksājumu veikšanu.

Latvijas vīriešu, sieviešu, jaunatnes, telpu un pludmales futbola izlašu šīgada nometnēm un startiem atvēlēti arīdzan aptuveni 15% budžeta, bet teju 9% paredzēti izlašu spēļu un turnīru organizēšanai Latvijā.

Aptuveni 7% budžeta novirzīti sieviešu futbola un "Grassroots" futbola aktivitātēm, tai skaitā dažādiem attīstības projektiem kā "FIFA Football For Schools" un "FootFamFest", bet ap 6% budžeta veido Latvijas futbola sacensību tiesnešu darba organizēšana un VAR sistēmas ieviešanas pirmie soļi virslīgas čempionātā.

Jaunajā UEFA solidaritātes sistēmas, kas ir UEFA atbalsta instruments klubu jaunatnes sistēmu attīstībai, ciklā katras nacionālās federācijas klubiem piešķirtie līdzekļi ir auguši līdz 1 350 000 eiro ikgadēji. Radot īpašu mehānismu, kas sasaistīts ar klubu sportisko līmeni un atbilstību LFF izvirzītajiem jaunatnes sistēmas kritērijiem, visi šie līdzekļi nonāk klubu rīcībā un tiek ieguldīti to jaunatnes segmenta attīstībā.

Paaugstinoties pieejamajam finansējumam, LFF pēc darba grupas veiktajām konsultācijām ir pārstrādājusi tā sadales mehānismu un paplašinājusi sistēmā iekļauto klubu loku. Līdzās akadēmijām finansējums pienākas arī 1.līmeņa klubiem, turklāt garantētā daļa no finansējuma pienākas ne tikai Latvijas virslīgas klubiem, bet arī pirmās līgas pārstāvjiem. Mainīgā daļa ir atkarīga no attiecīgā kluba jaunatnes sistēmas kritēriju izpildes jeb klubu akreditēšanas rezultātiem.

Atsevišķa daļa no kopējā finansējuma tiek rezervēta klubu atbalstam, kuriem nav pārstāvniecības virslīgā vai pirmajā līgā, bet ir attiecīga jaunatnes sistēmas kritēriju izpilde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu