Punktu karjerai nolēmis likt arī Tomass Dukurs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tomass Dukurs
Tomass Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas skeletona leģenda Tomass Dukurs sarunā ar "tv3.lv" atzinis, ka arī viņš ir nolēmis beigt sportista karjeru.

Augustā par karjeras beigām paziņoja Tomasa Dukura brālis Martins, kurš tagad strādā Lielbritānijas skeletona izlases treneru kolektīvā.

41 gadu vecajam Tomasam Dukuram tika veikta abu cirkšņu operācija. Vasarā viņš vēl cerēja piedalīties šonedēļ Sanktmoricā gaidāmajā pasaules čempionātā, taču tika veiktas izmaiņas noteikumus, kas paredzēja, ka meistarsacīkstēs drīkstēs startēt skeletonisti, kas šosezon piedalījušies vismaz trīs Pasaules kausa posmos.

"Manam lēmumam nav viens atsevišķs iemesls, drīzāk viss kopā. Noteikumi neļāva man piedalīties pasaules čempionātā. Un pēc traumas es arī neesmu tādā formā. Es tomēr esmu pieradis cīnīties par medaļām. Un, ja to nevar, labāk nemaz nerādīties trasē," portāls citē Dukura teikto.

Dukurs Pasaules kausa izcīņā uzvarējis divos posmos, 2004. un 2021.gadā iegūstot pirmo vietu mājas posmā Siguldā. Vēl viņa kontā ir 16 sudraba un 14 bronzas godalgas. Viņa rēķinā ir arī viena bronzas godalga pasaules čempionātos.

Tomass Dukurs ir 2016.gada Eiropas čempions, dalot pirmo vietu ar brāli, tāpat viņam kontinenta meistarsacīkstēs ir četras sudraba un trīs bronzas godalgas.

Tomass Dukurs piedalījās četrās olimpiskajā spēlēs, 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos izcīnot ceturtās vietas, 2018.gadā Phjončhanā - piekto vietu, bet pērn Pekinā - devīto pozīciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu