Situācijai pietuvināts avots atklājis "Wizards" nākotnes plānus Porziņģa sakarā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Populārajam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatniekam Markam Stainam kāds situācijai pietuvināts avots atklājis Vašingtonas "Wizards" nākotnes plānus Kristapa Porziņģa sakarā.

Pirmdien, 23. janvārī, "Wizards" maiņas darījumā atbrīvojās no japāņa Rui Hačimuras, kuru šajā starpsezonā, visticamāk, sagaida krietns algas paaugstinājums.

Stains podkāstā "Monday Musings" skaidroja, ka "Wizards" Hačimuru aizmainīja uz Losandželosas "Lakers" tikai un vienīgi, lai gaidāmajā vasarā ar viņa līgumu neaizpildītu vietu zem algu griestiem.

Šī vieta būs nepieciešama, lai jaunus līgumus piešķirtu diviem citiem basketbolistiem - Kailam Kuzmam un Kristapam Porziņģim.

Gan Kuzmas, gan Porziņģa līgumā ir iestrādāta tā sauktā spēlētāja opcija, kas nozīmē, ka viņi paši var izvēlēties, vai līgumu ar "Wizards" pagarināt uz vēl vienu sezonu.

Porziņģis iepriekš norādījis, ka lēmumu par spēlētāja opcijas izmantošanu pieņemšot Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma laikā. Tomēr domājams, ka nedz viņš, nedz Kuzma šīs opcijas neizmantos, jo, ņemot vērā, viņu sniegumu šosezon, gaidāmajā starpsezonā, visticamāk, būs pieejamas finansiāli simpātiskākas ilgtermiņa opcijas.

Tiesa, latviešu basketbolists šobrīd ārstē savainojumu, kas viņu ārpus spēļu pieteikuma varētu noturēt vairākas nedēļas.

Porziņģis šosezon 41 spēlē vidēji guvis 22,1 punktu, izcīnījis 8,8 atlēkušās bumbas, atdevis 2,4 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,5 metienus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu