Četrgadīgs zēns lasa kopš divu gadu vecuma un tiek uzņemts ekskluzīvā klubā cilvēkiem ar augstu IQ (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Panchenko Vladimir/Shutterstock

Četrus gadus vecais Tedijs Hobss no Portishedas Somersetā pats iemācījās lasīt divu gadu vecumā. Tagad viņš spēj skaitīt līdz 100 sešās svešvalodās, tostarp mandarīnu valodā. Tedijs uzņemts ekskluzīvajā Mensa klubā, kurā uzņem cilvēkus, kuru intelekts jeb IQ ir 98 procenti un vairāk. Zēns ir jaunākais Mensa dalībnieks Apvienotajā Karalistē, ziņo BBC.

Tedija mamma Beta Hobsa atceras, ka viņš iemācījies lasīt divu gadu vecumā, "skatoties bērnu televīziju un kopējot burtu skaņas".

"Viņš sāka atpazīt burtus, un tāpēc, kad pēc kovida pārtraukuma atkal vedām viņu uz bērnudārzu, teicām viņiem, ka mums liekas, ka viņš ir iemācījis lasīt," stāsta Tedija mamma.

"Mums atzvanīja no bērnudārza, kur Tedija spējas bija pārbaudījis pirmsskolas skolotājs. Viņi teica: "Jā, viņš prot lasīt!""

Kāds atgadījums īpaši pārsteidzis Tedija vecākus. Tedija mamma saka: "Viņš spēlējās ar planšetdatoru, izrunājot skaņas, kuras es vienkārši neatpazinu. Kad jautāju viņam, ko viņš saka, viņš atbildēja: "Mammu, es skaitu mandarīnu valodā!"”

Neraugoties uz to, ka Tedijs ir jaunākais Mensa biedrs Apvienotajā Karalistē, vecāki vēlas, lai puisēnam ir normāla bērnība.

"Viņš sāk saprast, ka viņa draugi vēl neprot lasīt, un viņš nezina, kāpēc tā. Bet mums ir ļoti svarīgi saglabāt viņam normālu bērnību," sacīja Hobsa.

"Tas ir labi, ka viņš spējīgs uz visādām lietām, bet viņš pats to uztver kā "jā, es protu lasīt, bet mans draugs var paskriet ātrāk par mani". Galu galā mums katram ir savi talanti."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu