"Mārtiņam ir nesalīdzināmi grūtāk." Dita Lūriņa-Egliena par to, kā sadzīvo ar vīra veselības problēmām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dita Lūriņa-Egliena un Mārtiņš Egliens 2010. gadā.
Dita Lūriņa-Egliena un Mārtiņš Egliens 2010. gadā. Foto: Lita Krone/LETA

Jau vairāk nekā pusotru gadu aktieri Mārtiņu Eglienu māc nopietnas veselības likstas, kā dēļ viņš praktiski palicis bez balss. Tas liedz arī iespēju pilnvērtīgi strādāt teātrī. Sarunā ar izdevumu "Ieva" aktiera sieva Dita Lūriņa-Egliena dalās pārdomās par grūto periodu, kas piemeklējis Eglienu ģimeni.

Vaicāta, vai šī situācija ir grūtākais, ko nācies piedzīvot, viņa teic: "Domāju, ka Mārtiņam ir grūtāk. Nesalīdzināmi grūtāk. Jā, praktiski, finansiāli atbildība ir uz maniem pleciem, bet ne jau tas ir smagākais."

Neskatoties uz grūto dzīves periodu, Dita tomēr saglabā pozitīvismu un izrāda savu sievišķīgo spēku: "Man ir absolūta pārliecība, ka Viņš man neuzliek vairāk, kā es varu. Nevienu brīdi nav uzlicis vairāk. Svarīgi, ka tik es pati neuzlieku sev to, ko nemaz nevajag. Pati, labprātīgi. Lūk, tur man ir jautājumi. To esmu pamanījusi grūtos posmos jau agrāk, un tas nav mans nopelns, bet Dieva dāvana.

Ļoti smagos krīzes brīžos man ir kā klapes uz acīm - es redzu vien tik šauri, cik no manis ir atkarīgs, un patiešām neredzu plašāk. Tas ir pašsaglabāšanās instinkts, kuru neesmu trenējusi un attīstījusi, tas man vienkārši ir. Domāju, pašlaik šis instinkts ir ieslēdzies uz absolūtu maksimumu. Man ir tā, ka grūtos dzīves faktus es pēc laika aizmirstu. Bet tajā brīdī daru, cik varu, un pārējais pats izslēdzas."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Lūriņas vīrs - aktieris Mārtiņš Egliens - pērnā gada pavasarī atklāja, ka viņam ir nopietnas veselības problēmas. Aktieris teju zaudējis runas spējas.

Problēmas ar veselību Eglienam parādījušās jau vairāk nekā pirms pusotra gada.

Vairāk lasi izdevuma "Ieva" 25. janvāra numurā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu