VIDEO ⟩ Rīgas domes deputāti izvairīgi komentē, cik godīgi sev celt algas par 70% (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Galvaspilsētas pašvaldības deputātiem algas pieaugs vidēji par 50% līdz 70%. Taču viņi atrunājas, ka algas kāps arī pašvaldības darbiniekiem, vēsta TV3 Ziņas. 

Iecerētās izmaiņas dāsnas – mēram alga kāps par gandrīz 70% procentiem, bet deputātiem – par 53%. Vairāki simti un pat tūkstoši eiro klāt būs arī vicemēriem un komiteju vadītājiem.

Rīgas domes deputāte Agnese Logina atbildējusi, vai tik liels kāpums ir adekvāts pašreizējos apstākļos: "Skaidrs, ka pacelt algas politiķiem nekad nav populārs brīdis, bet mēs redzam, ka šīs algas, sevišķi Rīgai, nav bijušas adekvātas. Skaidrs, ka būtu bijis pareizi, ka būtu tas kāpums lēnāks un mērenāks, bet līdz šim vidēja deputāta alga bija 850 uz rokas."

Koalīcijas deputāti arī centās attaisnoties, sakot, ka skolotājiem, sociālajiem darbiniekiem un policistiem algas palielinājuši pēdējos trīs gadus, jo ir svarīgi piesaistīt labus speciālistus.

Vienlaikus – šā gada budžets pašvaldības darbinieku algas ļaus celt labākajā gadījumā par 10% procentu, kas ir vairākkārt mazāk nekā politiķiem. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu