VIDEO Noskaidrots, kāds ir tipiskais Latvijas dzērājšofera profils

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PBXStudio/Shutterstock

Valsts policija analizējusi datus par 1500 cilvēkiem, kas aizvadīto sešu mēnešu laikā pieķerti braucam reibumā. Secināts, ka šāda veida pārkāpuma izdarīšanā ir liels recidīvs un diemžēl ir grūti mainīt viņu ieradumus, vēsta "TV3 Ziņas".

Tipiskais dzērājšoferis ar reibumu no pusotras promiles ir vīrietis vecumā starp 30 un 39 gadiem.

40% autovadītāju brauc par spīti uzliktajam liegumam vadīt transportlīdzekli, bet 5% vispār nav autovadītāja tiesību. Parasti stūrē "Audi" un "Volkswagen". 26% no analizētajiem ir dzērājšoferi – recidīvisti.

Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics norādīja: "Tas, par ko mēs satraucamies, - ka esošie ietekmēšanas līdzekļi viņus neietekmē.

Viņi ir saņēmuši lielus naudas sodus, sabiedrisko darbu, 4% no viņiem apcietinājums, brīvības atņemšana. Un pat tad tie bija vadītāji, kas, izcietuši vienu sodu, pēc dažiem mēnešiem saņēmuši tieši tādu pašu nākamo."

Radīt apziņu par soda neizbēgamību apgrūtina ceļu policistu trūkums. No 400 štata vietām neaizpildītas ir 250.

Pāragri gan spriest, kādu ietekmi atstās pirms diviem mēnešiem ieviestā auto konfiskācija, atņemšana vai naudas soda aprēķināšana auto vērtībā. Līdz šim lielākie sodi vieglās automašīnas tirgus vērtībā – 6000 un 10 000 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu