Maiks Taisons atkal apsūdzēts izvarošanā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: AFP/SCANPIX

Leģendārajam bokserim Maikam Taisonam, iespējams, atkal būs jāstājas tiesas priekšā, vēsta "Sports Illustrated".

Taisons izvarošanā apsūdzējusi kāda sieviete, kuras vārds palicis neatklāts. Viņa apsūdzībā norādījusi, ka Taisons viņu izvarojis aizvadītā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā.

Sieviete norādījusi, ka bokseris viņu uzaicinājis kāpt limuzīnā, lai dotos uz kādu ballīti. Kad sieviete iekāpusi automašīnā, Taisons viņu pret pašas gribu sācis skūpstīt, ignorējis protestus un viņu "vardarbīgi izvarojis".

Bokseri apsūdzējusī sieviete norādījusi, ka pēc pārciestās izvarošanas viņa "izjutusi vainas apziņu, apkaunojumu, pašcieņas zudumu, skumjas, dusmas, depresiju, trauksmainību, kā arī pārcietusi alkohola un narkotiku atkarību".

Tāpat viņa norādījusi, ka pēc pārciestā nav spējusi izveidot normālas attiecības ar citiem cilvēkiem, regulāri murgojot un pārciešot panikas lēkmes.

Tiek ziņots, ka sieviete tiesas ceļā no Taisona vēlas piedzīt piecus miljonus ASV dolāru.

Taisons par izvarošanu jau reiz ir notiesāts. 1992. gadā viņam par izvarošanu tika piespriests sešu gadu cietumsods. Tiesa, viņš pēc trīs gadiem tika priekšlaicīgi atbrīvots.  Pats Taisons savulaik sarunā ar "Associated Press" noliedza savu vainu šajā izvarošanas lietā.

"Esmu izdarījis daudz lietu, par kurām varēju nonākt un man vajadzēja nonākt cietumā. Meitenes izvarošana nav viena no tām. Es neatzīstu, ka biju vainīgs, un to nekad arī nedarīšu," teica Taisons.

2020. gada novembrī Taisons atgriezās ringā pēc 15 gadu pauzes, tiekoties ar citu boksa leģendu Roju Džounsu junioru. Kaut gan pirms cīņas bija bažas, ka abi kungi nespēs skatītājus izklaidēt, cīņā bija pietiekami daudz aizraujošu mirkļu. Tā noslēdzās bez uzvarētāja pasludināšanas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu