VIDEO ⟩ Kāpēc Rīgas bēgļu centrā neielaiž ukraiņu uzticības personas?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Julja no Ukrainas, kura Krievijas uzsāktā kara dēļ atradusi patvērumu Latvijā, ir neizpratnē, kāpēc viņas uzticības persona – latviete – netiek ielaista Rīgas bēgļu centrā, ziņo raidījums "Bez tabu".

Bēgot no kara šausmām dzimtenē, ukrainiete Juļja Latvijā ieradās kopā ar nepilnus divus gadus veco meitu.

Juļju un tūkstošiem citu Ukrainas iedzīvotāju par palīdzības iespējām Rīgā konsultē Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem. Tur viņa bijusi vairākkārt, bet pārsteidza pēdējā vizītē pieredzētais: uzticības personai, Latvijas pilsonei, neļāva ienākt atbalsta centrā. Juļja vēlējās saņemt atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem par pabalstiem.

"Es gribēju tur ierasties ar latvieti, kura gribēja palīdzēt saprast likumus, bet pateica, ka Latvijas pilsonis nedrīkst nākt līdzi, jo tikai Ukrainas pilsoņi var ierasties šajā centrā. Komunikācija ir sarežģīta, jo mēs burtiski runājam dažādās valodās. Es vaicāju, bet nesaņemu konkrētu atbildi.

Kaut kas nesaprotams, sanāk pašai kaut kā piedomāt. Jau trīs reižu esmu gājusi prasīt, bet saņemu vispārīgas atbildes. Aizvien neesmu sapratusi, ko man darīt," raidījumam stāsta ukrainiete.

Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem patiesi atļauts ienākt tikai Ukrainas iedzīvotājiem, savukārt pavadošajām personām ļauts palikt uzgaidāmajās telpās, raidījumam apstiprināja tā vadītājs Pēteris Grūbe. Viņš norādīja, ka šāds nosacījums bijis vienmēr, bet iestādes darbinieki iepriekš bijuši pielaidīgi. Pēdējā laika striktā nostāja saistīta ar vairākiem faktoriem.

Stāsta turpinājums raidījumā "Bez tabu":

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu