"Piekāva līdz nepazīšanai." Vairāki ASV policisti apsūdzēti slepkavībā par afroamerikāņa piekaušanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

ASV varas iestādes ceturtdien apsūdzēja piecus policistus otrās pakāpes slepkavībā par melnādaina vīrieša piekaušanu.

Pieci policisti, kas paši ir melnādainie, 7.janvārī apturēja 29 gadus veco Tairu Nikolsu par pārgalvīgu autovadīšanu, pavēstīja Memfisas policijas departaments.

Pēc pakaļdzīšanās "policisti viņu piekāva līdz nepazīšanai", paziņoja Nikolsa ģimenes advokāti Bens Kramps un Antonio Romanuči. Nikolss kritiskā stāvoklī tika aizvests uz slimnīcu, kur viņš 10.janvārī nomira.

Policisti tika atlaisti pēc tam, kad iekšējā policijas izmeklēšanā tika konstatēts, ka viņi "pārkāpuši daudzus [policijas] departamenta noteikumus, tostarp par pārmērīgu spēka lietošanu, pienākumu iejaukties un pienākumu sniegt palīdzību", 20.janvārī paziņoja Memfisas policijas departaments.

"Tika konstatēts, ka šie policisti ir tieši atbildīgi par Nikolsa fizisku iespaidošanu," trešdien pavēstīja Memfisas policijas priekšniece Serelina Deivisa. "Tā nav tikai profesionāla kļūme, tas ir pamata cilvēcības trūkums attieksmē pret citu cilvēku. Šis incidents bija šaušalīgs, pārgalvīgs un necilvēcīgs."

Policisti Džastins Smits, Tadariuss Bīns, Demetriuss Heilijs, Emits Mārtins un Desmonds Milss tika apsūdzēti arī fiziskā iespaidošanā vainu pastiprinošos apstākļos un nolaupīšanā vainu pastiprinošos apstākļos. Visi pieci tagad atrodas policijas apcietinājumā.

Amatpersonas ir paziņojušas, ka eksistē šīs epizodes videoieraksts, kas tiks publiskots piektdienas vakarā.

"Kad visi būs redzējuši šo video, es nedomāju, ka viņiem būs kādi jautājumi par šīm apsūdzībām," telekanālam CNN paziņoja Memfisas apgabala prokurors Stīvs Malrojs.

"Es paredzu, ka būsiet sašutuši par cilvēka pamattiesību neievērošanu," piebilda policijas priekšniece Deivisa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu