"Lielākais slogs gulsies uz maniem pleciem." Elīna Gluzunova par jaunākā dēla Tomasa ārstu uzstādīto diagnozi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Ģimene burkā"

Gluzunovu ģimenē šobrīd neiet viegli. Pāra mazākajam dēlam Tomasam ir konstatētas veselības problēmas. Ārsti puisēnam diagnosticējuši bērnības autismu, liecina "Ģimene burkā" Elīnas Gluzunovas teiktais.

Runājot par bērna veselības stāvokli, Elīnu nokaitina Artjoma attieksme. "Tavs bērns pats sev dara pāri. Viņam uzbļaujot, lai nedara tā, nekas nemainīsies. Šobrīd ir jāuzzina, kā viņam palīdzēt. Tā ir tikai viena no lietām, kas viņam kait," sarunā ar dzīvesbiedru atklāta ir Elīna.

Artjoms gan ir pilnīgi pārliecināts, ka bērnam nekas nekait un Elīnai vienkārši piemīt tendence meklēt bērniem dažādas vainas.

Elīna apskaidro, ka autiskā spektra traucējumi ir plašs jēdziens. Lai uzzinātu, cik Tomasa situācija ir smaga, ir jāiet speciāls tests. "Ceru, ka šomēnes mēs varēsim pie tā tikt. Lai kādu būtu autiskā spektra traucējumi, tie ir uz mūžu. Sliktākais ir tas, ka mūsdienu sabiedrībā domā, ka šādi bērni ir norakstīti, ka viņiem nav vietas parastā skolā vai pirmsskolas izglītībā, principā - ka viņš ir bezvērtīgs sabiedrībai," savās pārdomās dalās noraizējusies māmiņa.

"Tas jau ir par traku. Elīna runā tā, it kā bērns ir norakstīts," Artojmu sadusmo Elīnas teiktais, jo viņš nesaskata savā bērnā problēmas.

Elīna uzsver, ka ir maksimāli izpētījusi informāciju par šo saslimšanu un ir gatava darīt visu iespējamo, lai bērnam palīdzētu. "Es saprotu, ka Artjoms ir emocionāls. Viņš bērnu labā ir gatavs izdarīt visu, lai viņiem nekas nekaitētu, bet es apzinos, ka šajā situācijā tas lielākais slogs gulsies uz maniem pleciem, jo es esmu tā, kura mierīgāk šīs lietas var novest līdz galam. 

Es ticu, ka ar rehabilitācijām, terapijām un ticību var panākt brīnumu lietas," ar cerību nākotnē lūkojas māmiņa.

Artjoms arī pēc ārstu uzstādītās diagnozes ir pārliecināts, ka Elīna pārspīlē un ka bērnam viss būs labi.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Elīna iepriekš stāstīja, ka pirms kāda laika pamanījusi, ka Tomass sit galvu pret zemi. Sākotnēji nav pievērsusi tam lielu vērību, domādama, ka tā ir uzmanības piesaistīšana, jo tas sākās aptuveni Tomasa pusotra gada vecumā, kad viņš sāka bērnudārza gaitas.

Šobrīd ģimene apmeklē ārstus, lai saprastu, kā dēlēnam palīdzēt.

Bērnības autisms ir ar nervu sistēmas attīstību saistīts traucējums. Tas ir klīnisks sindroms, kura pamatā ir polietioloģiska, heterogēna neirālās attīstības traucējumu kopa. Autiskā spektra traucējumi NAV slimība, bet viens no bērna centrālās nervu sistēmas attīstības variantiem.

Vairāk skaties 1188.lv.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu