VIDEO ⟩ Cik maksā par "profesionālu" apmainīšanos ar pļaukām?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Bijušais UFC cīkstonis Ēriks Spaislijs savā "Twitter" kontā atklājis, kādu summu var nopelnīt sava bijušā bosa Deinas Vaita izveidotajā pļauku cīņu līgā.

Vaita izveidotā pļauku cīņu organizācija "Power Slap League" vēl krietni pirms sava pirmā šova izpelnījās asu kritiku kā no cīkstoņiem, tā arī mediķiem. Pirmajā "Power Slap League" translācija, kā ziņo "Bloody Elbow" bija absolūta izgāšanās. Tiesa, aizvadītajās nedēļās pļauku turnīra reitingi esot ievērojami uzlabojušies.

Līdz ar to nav pārsteigums, ka "Power Slap League" "cīkstoņiem" piedāvātās algas ir salīdzinoši niecīgas.

Spaislijs savā "Twitter" kontā atklāja, ka pļauku cīņu dalībnieks par vienu dueli var tikt pie 4000 ASV dolāru. Tas, protams, gadījumā, ja konkrētais cīkstonis vai cīkstone izcīna uzvaru. Zaudējuma gadījumā jāsamierinās ar smadzeņu satricinājumu (visticamāk) un 2000 ASV dolāru.

Pēcāk ar Spaisliju sazinājās "MMA Fighting", kam cīkstonis atklāja, ka viņš uzreiz esot atteicis piedāvājumam, nemaz nesaņemot līgumu par dalību turnīrā.

Pļauku cīņu formāts regulāri izpelnās kritiku no ārstiem. Tāpat bieži vien tiek izcelta šā "sporta veida" absolūti primitīvā un barbariskā loģika - "cīkstonim" vienkārši ir jāiztur sitiens bez iespējām sevi aizstāvēt.

"Pļaukas ar atvērtu plaukstu bieži vien izraisa samaņas zudumu, reizēm ļoti ilgu. Tas nozīmē smadzeņu satricinājumu. "Sportistam", kurš šādu sitienu uzņem, nav nekādu iespēju aizsargāties. Šie sitieni sakrāsies. Mans profesionāļa viedoklis ir tāds, ka cilvēki, kuri startēs šajās cīņās, cietīs no neiroloģiskiem traucējumiem," par pļauku cīņām savulaik izteicies cīņu sportā pazīstamais neirologs Nitins Seti.

Pats Vaits, protams, savu lolojumu aizstāv, regulāri salīdzinot pļauku cīņas ar boksu, kurā cīkstoņi uzņemot krietni vairāk sitienus.

Tiesa, bokseriem ir visas iespējas sevi aizstāvēt, no sitieniem izvairoties vai bloķējot tos.

Atliek tikai gaidīt, cik ilgi Vaits izturēs apkārtējo spiedienu un turpinās "Power Slap League" projektu. Ņemot vērā, ka UFC savulaik bija tieši tādā pašā situācijā (apkārtējo nosodījums un zemi reitingi), nevar izslēgt, ka Vaitam izdosies pļauku cīņas nostiprināt kā paliekošu "sporta veidu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu