Igaunijā būvē jaunu ēku NATO kiberaizsardzības izcilības centram

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Bannafarsai_Stock/Shutterstock

Igaunijas aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs ielicis pamatakmeni NATO kiberaizsardzības izcilības centra jaunās ēkas pamatakmeni.

"Kiberapdraudējums kļūst arvien sarežģītāks un būtiski ietekmē gan publisko, gan privāto sektoru. Karš Ukrainā ir skaidri parādījis, ka kiberdrošība ir modernas karadarbības sastāvdaļa un starptautiskā sadarbība ar sabiedrotajiem kļūst arvien nozīmīgāka, tādēļ jaunās ēkas būvniecībai ir simboliska nozīme," teicis Pevkurs.

Igaunijas Aizsardzības investīciju centrs par ēkas būvniecību parakstījis 6,2 miljonu eiro līgumu ar kompāniju "Nordlin Ehitus".

Jaunajā trīsstāvu ēkā būs biroji, sanāksmju telpas un konferenču zālē. Tajā daļēji būs bāzēta arī Igaunijas Aizsardzības spēku kiberpavēlniecība.

Ēku plānots pabeigt līdz šā gada nogalei.

NATO kiberaizsardzības izcilības centrs Tallinā ir kļuvis par lielāko no NATO izcilības centriem. Tam pievienojušās 28 NATO dalībvalstis un Albānija un Ziemeļmaķedonija ir pievienošanās procesā. Vēl 11 valstis, kas nav NATO sastāvā, ir pievienojušās centram. Drīzumā centra dalībvalstu skaits sasniegs 39.

2008. gadā dibinātais NATO kiberaizsardzības izcilības centrs ir alianses akreditēts zināšanu mezgls, domnīca un mācību institūcija, kas nodarbojas ar starpdisciplināro pētniecību un attīstību, kā arī konsultācijām un mācībām kiberaizsardzības jomā. Tā darbība koncertējas uz starptautisku ekspertu grupu, tostarp tiesību zinātniekiem, stratēģijas ekspertiem, tehnoloģiju pētniekiem ar militārām, valsts pārvaldes un rūpniecības zināšanām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu