Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO ⟩ Publicēts video, kas atklāj Memfisas policistu brutalitāti (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ekrānuzņēmums no video.
Ekrānuzņēmums no video. Foto: Memphise Linnavalitsus/AP/SCANPIX

Publicēts videoieraksts, kurā redzams, kā Memfisas policijas darbinieki vardarbīgi izturas pret 29 gadus veco Tairu Nikolsu. Melnādainais vīrietis, kurš tika arestēts par neapdomīgu braukšanu, trīs dienas vēlāk nomira.

Ar policijas kameru uzņemtais video tika publicēts tiešsaistē dienu pēc tam, kad pret visiem atlaistajiem bijušajiem Memfisas tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem tika izvirzītas apsūdzības Taira Nikolsa slepkavībā un citos ar arestiem saistītos noziegumos.

Video redzams, kā Tairs Nikolss, kurš tika izvilkts no automašīnas, sauc pēc mātes, kamēr pieci policisti viņu piekauj, raksta aģentūra "Reuters". Vīrietis, jau guļot uz zemes, stāsta policijai, ka viņš neko nav izdarījis.

Pēc video publicēšanas cilvēki ASV ir izgājuši ielās, lai protestētu pret policijas vardarbību. Upuris bija tēvs četrus gadus vecam dēlam.

Video shows #TyreNichols beaten to Death by 5 Memphis officers & The Later Bragging about how it 🥺 watch full video https://t.co/sRMRYpF1XW pic.twitter.com/B3sgWS4cU2

Jau ziņots, ka ASV varas iestādes ceturtdien apsūdzēja piecus policistus otrās pakāpes slepkavībā par melnādaina vīrieša piekaušanu.

Pieci policisti, kas paši ir melnādainie, 7.janvārī apturēja 29 gadus veco Tairu Nikolsu par pārgalvīgu autovadīšanu, pavēstīja Memfisas policijas departaments.

Pēc pakaļdzīšanās "policisti viņu piekāva līdz nepazīšanai", paziņoja Nikolsa ģimenes advokāti Bens Kramps un Antonio Romanuči. Nikolss kritiskā stāvoklī tika aizvests uz slimnīcu, kur viņš 10.janvārī nomira.

Policisti tika atlaisti pēc tam, kad iekšējā policijas izmeklēšanā tika konstatēts, ka viņi "pārkāpuši daudzus [policijas] departamenta noteikumus, tostarp par pārmērīgu spēka lietošanu, pienākumu iejaukties un pienākumu sniegt palīdzību", 20.janvārī paziņoja Memfisas policijas departaments.

"Tika konstatēts, ka šie policisti ir tieši atbildīgi par Nikolsa fizisku iespaidošanu," trešdien pavēstīja Memfisas policijas priekšniece Serelina Deivisa. "Tā nav tikai profesionāla kļūme, tas ir pamata cilvēcības trūkums attieksmē pret citu cilvēku. Šis incidents bija šaušalīgs, pārgalvīgs un necilvēcīgs."

Policisti Džastins Smits, Tadariuss Bīns, Demetriuss Heilijs, Emits Mārtins un Desmonds Milss tika apsūdzēti arī fiziskā iespaidošanā vainu pastiprinošos apstākļos un nolaupīšanā vainu pastiprinošos apstākļos. Visi pieci tagad atrodas policijas apcietinājumā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu