Liepājas sienas gleznojums iekļuvis starp 100 labākajiem sienu gleznojumiem pasaulē (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @liepajalv/Facebook/Publicitātes foto

Pasaulē pazīstamā grafiti mākslinieka OZMO sienas gleznojums "Sirēna, vējš, jūra un brīvība", kas atrodas Liepājā, Pasta ielā 24, ir iekļauts pasaulē lielākās pilsētu mākslas kopienas "Street Art Cities" 100 labāko gleznojumu topā, informē Liepājas pašvaldība.

Uz ēkas sienas Pasta ielā 24, ir tapis pasaulē pazīstamā grafiti mākslinieka OZMO jau-nākais veikums – Liepājai raksturīgo elementu simbolisks atveidojums mūsdienīgos un kultūrvēsturiski nozīmīgos tēlos. Sienas gleznojums uzsver jūras nozīmi pilsētas ikdie-nā, atainojot to jūras dieva Neptūna tēlā, vilinošā un valdzinošā pilsēta, kas atveidota skaistas sievietes – sirēnas tēlā, un Liepājas vējš.

Foto: @liepajalv/Facebook/Publicitātes foto

Arī šajā darbā OZMO izmantojis sev tik raksturīgās atsauces uz pasaulslaveniem mākslas darbiem. Neptūna tēlam par pa-raugu izmantota Neptūna strūklaka Boloņā, Itālijā, bet vēju simbolizē vēja dievs Aiola, kas šādi atveidots kādā senā marmora cilnī un OZMO darbos izmantots jau arī iepriekš. Savukārt sievietes galvu rotā trīs Latvijas valsts brīvības statujā redzamās zvaigznes, tā uzsverot Liepājas nozīmi un lomu visas valsts mērogā.

“Radot savus darbus, vienmēr iepriekš veicu izpēti un izmantoju dažādus simbolus. Šajā sienas gleznojumā vējš rada bangojošus jūras viļņus, ko kopā apvieno skaistā Latvijas pilsēta – Liepāja, ko simbolizē reāla, sociālajā tīklā Instagram redzēta meitene, kāda dziedātāja,” stāsta darba autors OZMO.

“Lai radītu vairāk nekā 150m2 lielo darbu, bija nepieciešamas 11 dienas, 217 krāsu ba-loniņi, tūbiņa saules aizsargkrēma, viens pacēlājs un daudz atsaucīgu cilvēku, kuri pa-līdzēja šai ilgi lolotajai idejai īstenoties,” procesu komentē projekta idejas autors, Liepā-jas pludmlaes kafejnīcas “Red Sun Buffet Beach Bar” līdzīpašnieks Mareks Alberts.

OZMO Liepājā viesojas projekta “Ielu mākslas portreti Liepājas ielās” ietvaros. Savu ra-došo darbību viņš sāka, veidojot komiksus, bet drīz vien pievērsās rakstniecībai un gleznošanai. 2001.gadā viņš iestājās Florences vizuālās mākslas akadēmijā Milānā, aizsākot sadarbību ar pasaules lielākajām mākslas galerijām. Neilgi pēc tam, pieņemot segvārdu OZMO, kļuva pazīstams iespaidīgo sienu gleznojumu dēļ. Viņa darbi redzami Milānā, Londonā, Romā, Majami, Baltimorā, Šanhajā, Parīzē, Gdaņskā un daudzās citās pasaules pilsētās.

Foto: @liepajalv/Facebook/Publicitātes foto

Projekts "Ielu mākslas portreti Liepājas ielās" tapis ar Liepājas Kultūras pārvaldes fi-nansiālu atbalstu un Liepājas pludmales bāra "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzfinansē-jumu. Īpašs paldies “Red Monkey Pop Up" bāra īpašniekam Mark Dieler un itāļu resto-rānam "Bel Cibo ristorante". Tehnisko atbalstu nodrošināja SIA "Storent" un drukas studija InCopy.

Vēl trīs dienas ir iespēja nobalsot par savu favorītu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu