Ločmele uzsver nepieciešamību sarunāties ar "Saskaņas" kongresa boikotētājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Saskaņa" domes priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (no kreisās) , partijas "Saskaņa" biedri Regīna Ločmele un Andris Morozovs piedalās sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" kongresā, kurā plānots apspriest aktuālo situāciju partijā, lemt par grozījumiem partijas statūtos, kā arī ievēlēt partijas vadību.
Partijas "Saskaņa" domes priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (no kreisās) , partijas "Saskaņa" biedri Regīna Ločmele un Andris Morozovs piedalās sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" kongresā, kurā plānots apspriest aktuālo situāciju partijā, lemt par grozījumiem partijas statūtos, kā arī ievēlēt partijas vadību. Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunievēlētā "Saskaņas" līdzpriekšsēdētāja, bijusī Saeimas deputāte Regīna Ločmele uzskata, ka nepieciešams sarunāties ar "Saskaņas" kongresa boikotētājiem no Rēzeknes un Ludzas pašvaldībām.

Vaicāta, vai šiem cilvēkiem būtu jāiet prom no partijas, Ločmele aģentūrai LETA uzsvēra, ka kategoriski ir pret to, ka cilvēki, kuri šodien nav ieradušies kongresā, tiktu izstumti no partijas, tās darba vai komunikācijas.

"Mums ir vērtīgs katrs cilvēks," akcentēja politiķe, atsaucoties uz cita jaunievēlētā "Saskaņas" līdzpriekšsēdētāja, Rīgas domes deputāta Andra Morozova teikto, ka nedrīkst atstumt nevienu cilvēku arī tad, ja viņam ir kādi aizspriedumi, stereotipi vai savs viedoklis.

Kamēr viņi paši negrib iet prom, neviens no "Saskaņas" biedriem nevar tikt izslēgts bez sarunas un diskusijas, pauda politiķe. Ir sarežģīti apstākļi, karš, un jādod iespēja katram cilvēkam pārdomāt savu nostāju, skaidroja Ločmele.

Jaunievēlētā "Saskaņas" līdzpriekšsēdētāja pauda, ka pārāk strauji attīstījās notikumi ar Daugavpils pirmorganizācijas izstāšanos no partijas, kas lielā mērā esot ietekmējusi Rēzeknes nodaļas pārstāvju attieksmi pret kongresu.

Savukārt līdzšinējais partijas līderis Jānis Urbanovičs uzsvēra, ka turpmāk partijā viņš būs biedra statusā un visu jautājumu risināšana tagad būs jaunās valdes rokās, kurā viņš nav pārstāvēts.

Tomēr jaunievēlētais "Saskaņas" līdzpriekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs vairākkārtīgi kongresā uzsvēra, ka partijas jaunā vadība joprojām redz lielāku Urbanoviča lomu partijas darbībā un vēlēsies uzklausīt viņa padomus.

Kā ziņots, Ločmele aģentūrai LETA uzsvēra, ka partijai pašlaik sabiedrības līmenī jāstrādā pie risinājumiem, kā valstij palīdzēt trūkumā esošajiem iedzīvotājiem. Savukārt partijas līmenī būs jānoslēdz partijas biedru pārreģistrācija, kā arī jārunā un jāuzklausa visi biedri, arī tie, kuri pašlaik neatbalsta partijas uzņemto virzienu.

Pēc neveiksmes Saeimas vēlēšanās partijas "Saskaņa" vadība šodien tiks uzticēta trīs līdzpriekšsēdētājiem, šajos amatos ievēlot ilggadējo partijas līderi Ušakovu, Ločmeli un Morozovu.

Pirms kongresa pretenzijas uz partijas vadīšanu bija pieteicis arī Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, taču saņēma nopēlumu par savu politiskā redzējuma izklāstu, kā rezultātā reģionālais politiķis paziņoja, ka uz kongresu nedosies un aicināja arī citus partijas biedrus to boikotēt. Viņš gan solīja turpināt aktīvu darbību partijā.

Līdz ar Bartaševiču aicinājumu boikotēt "Saskaņas" kongresu bija parakstījušas arī partijas Rēzeknes novada organizācijas vadītāja Jekaterina Ivanova un Ludzas novada organizācijas vadītāja Jevgenija Kušča, tomēr uz kongresu ieradās pietiekams delegātu skaits, lai tas būtu lemptspējīgs.

Savukārt Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pāris dienas pirms kongresa paziņoja, ka izstājas no "Saskaņas" un dibināšot jaunu reģionālo politisko spēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu