Vācijas kanclers skeptisks par iznīcinātāju piegādi Ukrainai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
F-16 iznīcinātāji. Ilustratīvs attēls.
F-16 iznīcinātāji. Ilustratīvs attēls. Foto: Bogac Erkan/Shutterstock

Vācijas kanclers Olafs Šolcs izteicis iebildumus par iznīcinātāju piegādi Ukrainai. Šolcs brīdina nelikt lielas cerības uz lidmašīnu piegādi, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN. 

Intervijā laikrakstam "Tagesspiegel" Šolcs sacīja, ka šobrīd pat netiek apsvērts iespējamais kaujas lidmašīnu nodrošinājums Ukrainai. 

"Ja uzreiz...Vācijā sākas kārtējais strīds, tas nav pārāk nopietni un grauj uzticību valdības lēmumiem," sacīja kanclers. 

Lēmumi par ieroču piegādēm tiek pieņemti, ņemot vērā, lai nenotiek NATO un Krievijas Federācijas sadursmes.

Šolcs joprojām vēlas karu Ukrainā izbeigt tiešās sarunās ar kara noziedznieku Vladimiru Putinu, norāda laikrasts "Die Welt".

"Es atkal runāšu ar Putinu pa telefonu, jo mums ir jārunā vienam ar otru. Tieši Putinam ir jāizved karaspēks no Ukrainas un jāpārtrauc šis briesmīgais bezjēdzīgais karš, kas jau prasījis simtiem tūkstošu dzīvību," laikraksts citē Šolcu.

Vācijas kanclers sacīja, ka tikmēr, kamēr Krievija turpinās karu, neapturot agresiju, pašreizējā situācija nemainīsies.

Kanclers uzskata, ka, lai gan telefonsarunas ar Putinu "nebija nepieklājīga tonī",

viņš vairākkārt ir licis saprast, ka vēlas "ar spēku anektēt kaimiņvalsts teritorijas", kas ir nepieņemami.

"Dažkārt pārrunājām arī konkrētus jautājumus par gūstekņu apmaiņu, graudu eksportu no Ukrainas un Zaporižjes atomelektrostaciju. Taču man ir svarīgi, lai sarunas vienmēr atgrieztos pie aktuālā jautājuma, kā pasaulei izkļūt no šīs šausmīgās situācijas. Priekšnoteikums tam ir acīmredzams: Krievijas karaspēka izvešana," uzsvēra Šolcs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu