Krievijā pārdēvēts teātra festivāls Varavīksne, lai pakļautos likumam par LGBT "propagandu" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maskavas Lielais teātris.
Maskavas Lielais teātris. Foto: Locomotive74/Shutterstock

Sanktpēterburgas teātra festivāls, kas agrāk bija zināms kā Varavīksnes festivāls, ticis pārdēvēts. Tagad tā nosaukums ir Starptautiskais teātra festivāls, lai izvairītos no likuma par "LGBT propagandu" pārkāpšanas, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

Festivāls tiek rīkots jau kopš 2000. gada, tā mērķis ir piesaistīt jaunus režisorus un teātra iestudējumus. Agrāk festivālā piedalījās teātra grupas no ASV, Lielbritānijas un Vācijas. 

Festivāla organizatori ir nosaukuši aptuvenos 24. gadskārtējā festivāla norises datumus šā gada maijā un paziņoja, ka pieteikumus pieņems ar jauno nosaukumu. Tomēr festivāla mājaslapa vēl ir ar iepriekšējo nosaukumu "rainbowfest.sbp.ru".

"Kad tika pieņemts likums, kas aizliedz LGBT propagandu, mēs uzreiz sākām domāt. Mēs nevēlamies izskatīties tā, it kā mēs veidotu LGBT propagandu,

tādēļ savācām komandu, lai izlemtu, vai jau laicīgi mainīt nosaukumu, vai atteikties no tā uz laiku. No vienas puses, mēs apzināmies, kāds tas ir ārprāts šajā realitātē. No otras puses, tas ir mūsu zīmols," sacīja teātra direktore Svetlana Lavrecova, kas rīko festivālu.

Krievijas Valsts domes deputāts Aleksandrs Hinšteins norāda, ka neviens nav lūdzis, lai festivāla vadība nomainītu nosaukumu, un Krievijas tiesību akti nav aizlieguši varavīksni, kamēr tā ir "klasiskā" septiņu krāsu varavīksne, nevis "simbols kaut kam, kas saistīts ar LGBT". 

Hinšteins sacīja, ka tieši tādi soļi kā festivāla pārdēvēšana rada ārprātu, lai piemērotu Krievijas anti-LGBTQ+ likumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu