Rietumi paātrina militārās palīdzības piegādes Ukrainai. Laikraksts skaidro, kādēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukraiņu karavīri Hersonas apgabalā.
Ukraiņu karavīri Hersonas apgabalā. Foto: AP/Scanpix

Tiek paātrināta militārās palīdzības sniegšana Ukraina. Rietumu sabiedrotie uztraucoties, ka "laiks varētu būt Krievijas pusē", norāda laikraksts "The Wall Street Journal".

Dažu rietumvalstu bažas par to, ka Krievijas karš pret Ukrainu varētu būt Maskavas pusē jeb pārsvaru gūst Krievijas karspēks, ir pamats nesen pieņemtajiem lēmumiem pastiprināt militāro palīdzību Ukrainai, norāda "The Wall Street Journal", atsaucoties uz vārdā nenosauktām Rietumu amatpersonām.

Dažas Rietumu amatpersonas baidās, ka Kremlis var dominēt jebkurā ilgstošā karā, nezaudējot karavīrus un līdzekļus, teikts ziņojumā.

Krievija līdz šim ir zaudējusi 126 650 karavīru un tūkstošiem militārās tehnikas vienību kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma 24. februārī, ziņo Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

Tomēr Krievijas spēki turpina plaša mēroga uzbrukumu pie Bahmutas, Doņeckas apgabala austrumos un Zaporižjas apgabala dienvidaustrumos, iesaistot papildu lidaparātus, ziņo Ukrainas armija.

ASV, Lielbritānija un Vācija nesen paziņoja par plāniem nodrošināt Ukrainu ar desmitiem modernu tanku. Tāpat Vācija arī atļāva Vācijā ražoto tanku "Leopard 2" piegādi citām valstīm. Dažas valstis, piemēram, Polija un Kanāda, jau ir rezervējušas tankus Ukrainai.

Savukārt prezidents Volodimirs Zelenskis telekanālam "Sky News" sacīja, ka Ukrainai ir nepieciešami līdz 500 tankiem, lai atbrīvotu okupētās teritorijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu