FOTO ⟩ Lietuvas basketbola leģenda Kalnietis pēc karjeras noslēguma mača veldzējas ar latviešu aliņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mants Kalnietis (pa labi)
Mants Kalnietis (pa labi) Foto: EPA/Scanpix

Svētdien, 29. janvārī, savas karjeras atvadu spēli aizvadīja leģendārais lietuviešu saspēles vadītājs Mants Kalnietis, kurš pēc mača veldzējās ar Latvijas alus darītavas "Madonas alus" veikumu.

Kalnieša atvadu mačs gan nenoslēdzās, kā leģendārais saspēles vadītājs būtu vēlējies, jo viņa ilggadējā komanda Kauņas "Žalgiris" ar 76:80 piekāpās latviešu basketbolista Mārtiņa Laksas pārstāvētajai Jonavas "Cbet".

Kalnietis šajā mačā uz parketa pavadīja 20 minūtes un 41 sekundi, atzīmējoties ar pieciem gūtajiem punktiem un trīs rezultatīvajām piespēlēm. Rezultatīvākais Kauņas kluba rindās šajā mačā bija tieši latviešu basketbolists Rolands Šmits.

Pēc spēles Kalnietis nespēja valdīt emocijas, atvadoties no kluba, kura rindās nospēlēja kopumā desmit sezonas.

Pēc spēles gan emocijas, šķiet, bija mazliet norimušās, jo Kalnieša ilggadējais cīņu biedrs Pauļus Jankūns publiskoja kadru, kurā redzams, ka kopā ar bijušo kolēģi atveldzējas ar Madonas alu.

"Tagad alu dzert var arī Mants! Apsveicu ar lielisku karjeru," rakstīja Jankūns.

Kalnietis savas profesionālās karjeras laikā kopā ar Lietuvas basketbola izlasi tika pie trīs godalgām - divām sudraba medaļām Eiropas čempionātos (2013. un 2015. gads), kā arī 2010. gada Pasaules kausa izcīņas bronzas medaļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu