Gribēja viltot savu nāvi. Skaistumkopšanas speciāliste Vācijā nogalinājusi dubultnieci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Peter Kneffel/dpa/picture-alliance

23 gadu veca irākiešu izcelsmes sieviete pērnā gada vasarā Vācijā pēc strīda ar ģimeni vēlējusies viltot savu nāvi. Viņa sociālajā tīklā "Instagram" meklējusi savu dubultnieci. Atradusi upuri, sieviete viņu kopā ar draugu noslepkavoja, atsaucoties uz vācu prokuroriem, ziņo "The Guardian". 

Pērnā gada augustā Ingolštatē, Bavārijā kādā automašīnā tika atrasts sievietes līķis. Viņa sākotnēji tika identificēta kā 23 gadus veca skaistumkopšanas speciāliste no Minhenes ar irākiešu saknēm. 

Lai gan daži ģimenes locekļi bija apstriprinājuši mirušās meitenes identitāti, autopsija nākamajā dienā raisīja jautājumus par jaunietes patieso identitāti. 

Vēlāk tika noskaidrots, ka mirusī sieviete ir alžīriešu skaistumkopšanas speciāliste, arī 23 gadus veca, no Heilbronas, Bādenes-Virtembergas. 

Abas sievietes izskatījās pārsteidzoši līdzīgas, norādīja policija. Abām bija taisni, gari, melni mati, līdzīga ādas krāsa un bieži vien - biezs grims. 

Vācijas prese šo lietu dēvē par "dubultnieku slepkavību" (Doppelgängerin-Mord).

Irākiešu izcelsmes sieviete kopā ar 23 gadu vecu kosovieti tika aizturēta pērnā gada 19. augustā. Taču amatpersonas par to paziņoja tikai tagad.

"Izmeklēšanas rezultātā tika secināts, ka apsūdzētā ģimenes strīda dēļ gribēja slēpties un šajā sakarā viltot savu nāvi," pirmdienas, 30. janvāra, rītā sacīja Ingolštates prokuratūras pārstāve Veronika Grīzere.

Policija ziņo, ka nedēļu pirms slepkavības vainīgā, kas sociālo mediju vietnēs darbojās ar daudziem pseidonīmiem, sazinājās ar vairākām sievietēm, kuras bija viņai līdzīgas.

"Dodot dažādus solījumus, viņa mēģināja satikties ar viņām, kas sākotnēji bija neveiksmīgi," sacīja Grīzere.

Tomēr alžīriešu izcelsmes sieviete iekrita viņas lamatās, uzķeroties uz kosmētikas piedāvājumu. Vainīgā kopā ar savu līdzdalībnieku slepkavības dienā, domājams, ieradās upurei pakaļ uz viņas dzīvokli ar mašīnu. Ceļā no Heilbronas uz Ingolštati vainīgie upurei mežā lika izkāpt no mašīnas un sadūra viņu līdz nāvei. 

"Nozieguma ierocis nav atrasts, bet pierādījumi ir pārliecinoši," tabloīdam "Bild" sacīja policijas pārstāvis Andreass Aičele.

"Upure tika nogalināta ar vairāk nekā 50 naža dūrieniem, seja bija pilnībā izkropļota."

Prokurori apgalvo, ka slepkavas pēc tam iecēla upuri savas automašīnas aizmugurējā sēdeklī un brauca uz Ingolštati, kur novietoja automašīnu klusā dzīvojamā rajonā Donavas krastā. Tur to atklāja vainīgās vecāki īsi pirms pusnakts 2022. gada 16. augustā.

Izmeklēšana vēl turpinās, bet notiesāšanas gadījumā vainīgajam pārim draud mūža ieslodzījums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu