Rīgas zooloģiskajā dārzā februārī sāksies Tropu mēnesis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Februārī Rīgas nacionālajā zooloģiskajā dārzā sāksies Tropu mēnesis, informēja zooloģiskā dārza Mārketinga un biznesa attīstības nodaļa.

Šogad "Tropu mežs tavā virtuvē" aicinās apmeklētājus izzināt, kā cilvēku izvēles ietekmē tropu mežos mītošos un kā tropos notiekošais ietekmē mūs - gan augus, gan arī dzīvniekus, tostarp arī Tropu mājā aplūkojamos.

Zooloģiskā dārza Mārketinga un biznesa attīstības nodaļa informē, ka mūsu ēdienu izvēle cieši saistās ar notiekošo tropos. Liela daļa no ikdienas produktiem satur lietus mežā iegūtas sastāvdaļas, bez kurām mūsu ēdiens zaudētu daudzas garšas un tekstūras nianses.

Lielā produktu pieprasījuma dēļ tropu mežos veido plantācijas, kurās audzē tikai viena veida kultūraugus.

Plantāciju ierīkošanai veikta teritorijas atmežošana, bieži kā paņēmienu izmantojot uguni. Tā rezultātā bojā iet ne tikai augi, bet arī dzīvnieki, izzūd dzīvotnes un degradējas ekosistēmas.

Tematiskie stendi, darba lapas un darbnīcas Tropu mājā palīdzēs gan uzzināt to, kuri produkti tiek audzēti tropu mežos, gan to, kā to nonākšana mūsu šķīvjos ietekmē gan tropos sastopamos dzīvniekus, gan mūs pašus, un visbeidzot - ko varam mainīt, lai saglabātu tropu mežus to iemītniekiem un pašu nākamajām paaudzēm.

Īpaša taka gaidīs apmeklētājus ik dienas no 3.februāra līdz 28.februārim, bet divās nedēļas nogalēs Tropu mājas darbnīcās apmeklētāji uzzinās, kā diētas izvēle ietekmē tropu mežus, iesaistoties interaktīvā lomu spēlē, iepazīs šokolādes ražošanas procesu un piedalīsies atmiņas spēlē.

Aktivitāšu noslēgumā būs iespēja pievienot "risinājumu kokam" savu solījumu - kā mēs katrs varam mainīt savu ikdienu un palīdzēt tropu mežiem zaļot mūžīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu