"Joprojām ir grūti, un man viņa ļoti pietrūkst." Gunta Skrastiņa atraitne dienas pavada ilgās pēc mīļotā (510)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Pagājušajā piektdienā Teātra muzejā notika aktiera Imanta Skrastiņa piemiņas pasākums. Tajā tika sastapta arī arī Imanta brāļa, pirms nepilniem diviem gadiem mirušā aktiera Gunta Skrastiņa atraitne Elita, kura neslēpa, ka mīļotā aiziešana joprojām ļoti sāp.

Elita neslēpa – vēl laiks nav piepildījis to tukšumu, ko atstājusi mīļotā cilvēka aiziešana. Tāpēc viņa joprojām pārslēdz televīzijas kanālu laikā, kad sāk rādīt "Latvijas sirdsdziesmu". Tur viņas Gunta vairs nav. "Arī radio neklausos… Nav ne dienas, kad es par Gunti nedomāju. Joprojām ir grūti, un man viņa ļoti pietrūkst. Lai kliedētu smagas domas, eju kājām uz Meža kapiem un atpakaļ," saka Elita.

Elita pastāstīja, ka šaurā, ģimeniskā pasākumā atklāts arī Gunta piemineklis Pirmajos Meža kapos, un tam ir ļoti īpašs stāsts: "Tas ir balts, skaists porcelāna zvirbulis uz zara, un tā autors ir Artis Kerliņš. Viņš veidojis arī Gunta brāļa Imanta pieminekli. Es pat nezināju stāstu, kas aiz tā slēpies. Man to mākslinieks tikai vēlāk izstāstīja. Viņš Guntim bija labs paziņa, jo gatavoja balvas raidījumam "Latvijas sirdsdziesma".

Guntis Artim bija teicis, ka negribētu sev nekādus kapakmeņus un pat ne to, ka uz kapa būtu rakstīts - aktieris. Viņš teicis, ka gribot būt kā baltais zvirbulis, tāpēc māksliniekam bija skaidra vīzija, kā tieši izskatīsies Gunta piemineklis."

Guntis Skrastiņš mūžībā devās 2021. gada 11. oktobrī 67 gadu vecumā. Skrastiņš mira no strauji progresējuša vēža.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 31. janvāra numurā.

Komentāri (510)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu