Meitene ar Putina tetovējumu: jaunietei draud bargs sods Krievijā (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Telegram/Kolāža

Krievijā 19 gadus vecai meitenei ar zirnekļa-Putina tetovējumu uz potītes draud līdz desmit gadiem, ziņo Somijas raidorganizācija YLE.

Krievijas Arhangeļskas apgabala iedzīvotājai Oļesjai Krivcovai drīzumā var tikt piespriests desmit gadu cietumsods par "teroristisku materiālu izplatīšanu un armijas nomelnošanu".

19 gadus vecā Krivcova ir aktīva diktatora Vladimira Putina kritiķe.

Viņai uz potītes ir tetovējums ar zirnekli, kuram ir Putina seja. Meitene skaidro, ka tas simbolizē Kremļa saimnieka ļaunumu.

Krivcovai tika izvirzītas apsūdzības par materiālu publicēšanu sociālajos tīklos, kuros kritizētas Krievijas militārās darbības Ukrainā.

Piemēram, Krivcova ir kritizējusi Krievijas valdību pēc sprādziena uz Krimas tilta. Viņa ir publicējusi padošanās instrukcijas Krievijas karavīriem un ir skarbi komentējusi Krievijas iebrukumu kādā privātā studentu čatā.

Pašlaik meitene atrodas mājas arestā un gaida sprieduma pasludināšanu. Krivcova tika arestēta janvāra sākumā. Pirms tam Krivcovai par viņas kritiskajiem komentāriem tika piespriests naudas sods.

Meitene "noziegumu" dēļ ir iekļauta Krievijas teroristu sarakstā, kurā iekļauti "Al-Qaeda", ISIS un "Taliban" teroristi, kā arī daudzi Krievijas opozīcijas pārstāvji.

Foto: SOTA/Telegram

Brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem

Prokuratūra lūdz 19 gadus vecajai meitenei piespriest trīs gadus cietumā par necieņu pret armiju un septiņus gadus par "terorismu". Par Krivcovas lietu ziņoja ASV telekanāls CNN.

"Oļesjas gadījums nav ne pirmais, ne pēdējais," CNN sacīja Krivcovas advokāts Aleksejs Kičins.

Saskaņā ar Krievijas cilvēktiesību aizstāvju organizācijas OVD-info datiem kopš kara sākuma aizdomās par "necieņu pret armiju" ir arestēti gandrīz 20 000 cilvēku.

Oļesjas māte Natālija Krivcova uzskata, ka administrācija vēlas viņas meitu padarīt par "brīdinājuma stāstu", lai citus jauniešus atturētu no mutes palaišanas.

Meitenes vārds tagad izplatās arī Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļos

Janvārī Arhangeļskas apgabala gubernators Aleksandrs Novikovs kādā sarunu šovā izsmēja Krivcovu. Novikovs sacīja, ka meiteni vajadzētu sūtīt uz fronti, nevis uz cietumu.

Krivcovas māte CNN pastāstīja, ka policijas reida laikā Oļesjas mājās varasiestādes "sūtīja sveicienus" no privātās algotņu bandas "Vagner" vadītāja Jevgeņija Prigožina.

Meitenes atbalstītāji ir izveidojuši speciālu "Telegram" kanālu ar nosaukumu "Brīvību Krivcovai", kurā ir vairāk nekā 1000 sekotāju.

Arhangeļskas Universitāte ir nosodījusi Krivcovas komentārus un izslēgusi  studenti.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu