Viens zvans, un gatavs! ASV karavīri tiešsaistē palīdz Ukrainas karavīriem labot bojāto tehniku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pawle/Shutterstock

Kamēr Ukrainas karaspēks izmanto arī Rietumu militāro tehniku, cīnoties pret Krievijas karavīriem, ASV militārpersonas telefoniski un video tērzēšanas sarunās palīdz attālināti labot bojātās detaļas, vēsta medijs "Insider", atsaucoties uz "Associated Press".

ASV militārpersonu vadītā ātrās reaģēšanas komanda, kurā ietilpst karavīri, civiliedzīvotāji un līgumslēdzēji no ASV un sabiedrotajām valstīm, nodrošina tiešsaistes atbalstu no bāzes Polijā Ukrainas spēkiem.

Tā kā NATO valstis nav nosūtījušas karaspēku uz Ukrainu, komandai ir jāstrādā attālināti, lai sniegtu atbalstu. Bieži vien arī tad, kad Ukrainas spēki atrodas kaujā un pretinieki apšauda viens otru.

Šī tiešsaistes palīdzības līnija, kas ietver šifrētu saziņu starp tālruņiem un planšetdatoriem virtuālās tērzētavās, ir centiens sniegt Ukrainas karavīriem padomus tehnikas remonta un apkopes jautājumos, jo tā turpina saņemt modernākus ieročus no NATO valstīm.

"Bieži vien mēs saņemam zvanus no frontes līnijas," stāstīja komandas pārstāvis.

Saskaņā ar ziņojumu ASV sagādāto haubiču labošana ir bijusi vispieprasītākais ukraiņu lūgums. Haubices ir tikai viena daļa no vairāk nekā 27,1 miljarda ASV dolāru drošības palīdzības, ko ASV ir sniegušas Ukrainai kopš Krievijas sāktā kara.

Sākotnējie ieroču piedāvājumi no ASV uz Ukrainu ietvēra "Javelin" prettanku raķešu sistēmas.

Vietne "Military.com" pagājušajā vasarā ziņoja par tiešsaistes remonta lūgumu, atklājot, ka Vašingtonas štata zemessargiem negaidīti piezvanīja Ukrainas karavīrs, ar kuru viņš satikās iepriekšējās dislokācijas laikā, par problēmu saistībā ar viņa “Javelin”. Zemessargiem izdevās šo problēmu novērst.

ASV janvāra beigās paziņoja par jaunu ieroču un munīcijas paketi Ukrainai 2,5 miljardu ASV dolāru vērtībai laikā, kad Ukraina gatavojas jaunai stadijai karā pret Krieviju.

Saskaņā ar Pentagona paziņojumu jaunajā militārās palīdzības paketē nav Kijivas lūgto kaujas tanku, bet tā ietver 90 bruņutransportierus "Stryker", 59 kājnieku kaujas mašīnas "Bradley", pretgaisa aizsardzības sistēmas "Avenger", kā arī lielkalibra un mazkalibra munīciju.

"Šajā paketē ietvertās 59 kājnieku kaujas mašīnas "Bradley" kopā ar vēl 50 "Bradley", kuras ASV 6. janvārī apņēmās piegādāt, un 90 bruņutransportieri "Stryker" nodrošinās Ukrainai divas kaujas brigādes," teikts Pentagona paziņojumā.

Iepriekš apsolītās 50 kājnieku kaujas mašīnas "Bradley" bija ietvertas ASV militārās palīdzības paketē vairāk nekā trīs miljardu dolāru vērtībā, par kuru tika paziņots pagājušajā nedēļā.

Kopā ar jauno paketi ASV militārā palīdzība Ukrainai kopš Krievijas iebrukuma sākuma 2022. gada 24. februārī ir pieaugusi līdz vairāk nekā 26,7 miljardiem dolāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu