"Iespējas būs..." Lībietis par karjeras atdzīvināšanu, mērķiem un dubultspēlēm ar Ostapenko

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Raimonds Volonts, volontsphotography.com

Latvijas tenisistam Miķelim Lībietim karjeras nākamais mērķis ir kvalificēties nākamā gada Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu sacensībām, sarunā ar žurnālistiem uzsvēra sportists.

Latvijas dubultspēļu pirmā rakete Lībietis pirmdien kopā ar Ernestu Gulbi aizvadīja kopēju treniņu, gatavojoties nedēļas nogalē "Arēnā Rīga" paredzētajam Deivisa kausa duelim ar Izraēlu.

"Diezgan ātrs segums, ja salīdzina ar to, uz kāda ierasti trenējos. Jūtos labi. Pirms tam Itālijā trenējos kopā ar [Simoni] Bolelli. Tajā akadēmijā bez viņa ir arī tādi spēlētāji, kā [Grigors] Dimitrovs un [Mateo] Berretīni. Trenējoties ar tādiem tenisistiem, līmenis tikai aug," teica Lībietis.

"Vienspēļu punktus nebiju spēlējis kādus trīsarpus mēnešus. Pagaidām spēlēju tikai dubultspēles, prakse ir diezgan laba. Pēc Deivisa kausa piedalīšos četros "Challenger" turnīros. Protams, ka pāris mēnešus nav spēlēts, taču jūtos labi un esmu pārliecināts par sevi," turpināja tenisists.

"Arēnā Rīga" gaidāmie mači Latvijas vienspēļu pirmajai raketei Gulbim būs pēdējie Deivisa kausā Latvijas izlases sastāvā.

"Tiešām gribēju piedalīties šajā Deivisa kausā un spēlēt ar viņu kopā dubultspēli, aizvadīt spēles priekš viņa. Tas, ko viņš paveicis Latvijas vīriešu tenisā - nezinu, vai tas vispār tiks atkārtots. Cerams, ka jā, bet latiņa ir pacelta ļoti augstu," atzina Lībietis.

2017.gadā Lībietis smagas Ahilleja traumas dēļ pārtrauca profesionāla tenisista karjeru, taču pērn augustā atgriezās kortā un ar panākumiem startēja Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros. Septembrī viņš atzina, ka pēc profesionālās karjeras atsākšanas centīsies iekļūt ATP dubultspēļu ranga pirmajā piecdesmitniekā.

"Mērķis ir nākamā gada Austrālijas atklātais čempionāts un, lai tajā piedalītos, jābūt ap ranga pirmo simtnieku. Ja to nesasniegšu, būs diezgan neizdevies gads," teica Lībietis, kurš ATP dubultspēļu rangā ir 363.pozīcijā.

Debitēt "Grand Slam" dubultspēļu sacensībās jau šajā sezonā ir iespējams, taču pagaidām tas nav izvirzīts kā mērķis.

"Viss ir atkarīgs no rezultātiem un, cik rēķināju, līdz "US Open" man vidēji turnīrā jāiekrāj apmēram 40 punkti, kas ir iespējams, bet ļoti grūti izpildāms uzdevums. Taču, ņemot vērā pieredzi, nekad neko nevar zināt. Piemēram, iepriekšējā sezonā pēc atgriešanās, nebiju domājis, ka izdosies uzvarēt četros ITF turnīros pēc kārtas. Līdz gada beigām bija mērķis būt ap ranga 500.vietu, taču izdevās tuvoties 350.pozīcijai. Jāstrādā, jātrenējas un rezultāti nāks paši no sevis," skaidroja Lībietis.

Pastāv iespēja, ka Lībietis mēģinās startēt arī dubultspēļu turnīros, kas ir augstākas raudzes par "Challenger" līmeni.

"Akadēmijā pie mums trenējas arī [Roberto] Bautista, kurš man ir kā mentors. Viņš dubultspēles nespēlē, taču prasīju, ja tikšu augstāk reitingā, vai viņš būtu ieinteresēts ar mani spēlēt kopā, un viņš atbildēja, ka jā. Iespējas būs, taču viss ir atkarīgs no rezultātiem," par spēlēšanu ATP turnīros stāstīja Lībietis.

Lībietis Austrālijas atklātajā čempionātā būtu gatavs piedalīties arī jaukto dubultspēļu sacensībās ar Aļonu Ostapenko.

"Ja viņai būs interese, tad būšu gatavs spēlēt. Diviem latviešiem spēlēt "Grand Slam" kopā - tas var nākt tikai par labu Latvijas tenisam, it īpaši līdzjutējiem un bērniem, kas seko līdzi," atzina Lībietis.

2014.gadā Lībietis Tenesī Universitātes komandas sastāvā uzvarēja NCAA čempionāta dubultspēļu finālturnīrā. Tajā pašā gadā viņš izcīnīja savu pirmo "Challenger" titulu, divus gadus vēlāk šajā līmenī pievienojot vēl vienu trofeju.

2017.gadā Lībietis uz neilgu brīdi Gulbim atņēma valsts pirmās raketes godu vienspēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu