Rīgā maina vairāku pieturvietu nosaukumus (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki sabiedriskā transporta pieturvietā Maskavas ielā.
Cilvēki sabiedriskā transporta pieturvietā Maskavas ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

No šodienas, 1. februāra, Rīgas ielu nosaukumu maiņas dēļ tiks pārsauktas vairākas sabiedriskā transporta pieturvietas, kā arī, lai uzlabotu pasažieru orientēšanos pilsētvidē, tiks mainīti atsevišķu pieturvietu nosaukumi un 30.autobusa maršruta galapunkta nosaukums.

Kā informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane, visas pieturvietas ar nosaukumu "Akadēmiķa Mstislava Keldiša iela" tiks pārsauktas par pieturvietām "Brāļu Kaudzīšu iela", pieturvietas ar nosaukumu "Valentīna Pikuļa aleja" tiks pārsauktas par pieturvietām "Birutas Baumanes aleja".

Veicinot Rīgas sabiedriskā transporta sasaisti ar dzelzceļa tīklu, tiks mainīti pieturvietu nosaukumi Imantas dzelzceļa stacijas tuvumā.

Rostokas ielā esošās pieturvietas "Rostokas iela" un "Zolitūdes iela" tiks pārsauktas par pieturvietām "Imantas stacija".

Visas Zolitūdes ielā esošās pieturvietas "Rostokas iela" tiks pārsauktas par pieturvietām "Imantas stacija".

5. tramvaja maršrutā virzienā uz Mīlgrāvi transportlīdzekļa salonā atskaņotais pieturvietas "Ausekļa iela" paziņojums tiks papildināts, turpmāk to atskaņojot kā "Ausekļa iela - Anatomijas muzejs", lai pasažieriem sniegtu papildu informāciju par tuvumā esošo Rīgas Stradiņa universitātes Anatomijas muzeju.

30. autobusa maršruta nosaukums "Stacijas laukums-Daugavgrīva" tiks pārsaukts par "Centrālā stacija-Daugavgrīva".

"Rīgas satiksme" ir Rīgas pašvaldībai pilnībā piederošs uzņēmums, kas 2021.gadā strādāja ar 161,117 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,1% mazāks nekā 2020.gadā. Savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,1 reizi un bija 3,049 miljoni eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Rīgas dome nolēma mainīt Brantkalna, Pikuļa, Staraja Rusas un Keldiša ielas nosaukumus.

Detlava Brantkalna iela tika pārdēvēta par Annas Brigaderes ielu. Ielu sarkanajām līnijām, kas līdz šim bija bez nosaukuma, bet kuru adreses bija piesaistītas Detlava Brantkalna ielai, tika piešķirts Zentas Mauriņas ielas nosaukums.

Valentīna Pikuļa aleja un Valentīna Pikuļa taka tika pārdēvēta par Birutas Baumanes aleju un Birutas Baumanes taku.

Staraja Rusas iela tika piedēvēta par Hugo Celmiņa ielu.

Savukārt Akadēmiķa Mstislava Keldiša iela tika pārdēvēta par Brāļu Kaudzīšu ielu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu