"Viņiem ir zelta medaļa izvarošanā." Vladimirs Kličko asi vērsies pie SOK prezidenta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Kļičko
Vladimirs Kļičko Foto: dpa/scanpix

Ar asiem komentāriem pie Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta Tomasa Baha vērsies bijušais ukraiņu supersmagā svara čempions boksā Vladimirs Kličko.

Jau ziņots, ka SOK aizvadītajā nedēļā aicināja izskatīt veidus, kā starptautiskā sporta apritē atgriezt krievu un baltkrievu sportistus.

Šāds lēmums publiskajā telpā izpelnījās plašu kritiku kā no sportistiem tā arī dažādu valstu sporta pārvaldes organizācijām.

Savas domas ar visnotaļ asiem komentāriem paudis arī bijušais boksa čempions Vladimirs Kličko.

"Godātais Tomas Bah. Jūs esat SOK prezidents. Jūs pārstāvat visas pasaules tolerances un miera vērtības. Jūs piedāvājat krievu un baltkrievu sportistiem piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs.

"Es jums varu pateikt, ka šobrīd krievi ir olimpiskie čempioni noziegumos pret civiliedzīvotājiem. Viņiem ir zelta medaļas bērnu nolaupīšanā un sieviešu izvarošanā. Jūs nedrīkstat likt savu olimpisko emblēmu uz šiem drausmīgajiem noziegumiem, jo tad kļūsiet par drausmīga kara līdzgaitnieku," uzrunā teica Kličko.

Ja SOK jebkādā veidā pieļaus Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, Ukrainas atlēti sola boikotēt četrgades vasaras sporta veidu lielāko forumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu