Katrs piektais brits nožēlo savu lēmumu. Kā sokas Lielbritānijai trīs gadus pēc "Brexit"?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Delpixel/Shutterstock

1. februārī aprit trīs gadi kopš Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES). Solījumi par ekonomikas izaugsmi līdz šim nav piepildījušies, un realitāte ir izrādījusies drūmāka, vēsta Latvijas Radio. 

2022. gada novembrī socioloģisko pētījumu uzņēmuma "YouGov" veiktā aptaujā katrs piektais brits, kurš balsoja par izstāšanos no ES, nožēloja savu lēmumu.

Anglijas dienvidaustrumu pilsētā Eilsberi referendumā neliels vairākums iedzīvotāju atbalstīja izstāšanos no ES, bet tagad daudzi tur uzrunātie ir neapmierināti ar "Brexit".

Kāda Eilsberi iedzīvotāja "Brexit" pielīdzināja traģēdijai: "Mēs esam pārāk maza valsts, lai pašreizējā situācijā spēlētu nozīmīgu lomu pasaulē. Ekonomiskā situācija, kurā mēs atrodamies pašlaik, ir "Brexit" rezultāts."

Pēc izstāšanās no ES toreizējais premjerministrs Boriss Džonsons paziņoja, ka Lielbritānijai tas nozīmēs ekonomisko izaugsmi, jaunas darbavietas un investīcijas. Taču patiesībā ir noticis pretējais.

Tirdzniecība ar Eiropas Savienību samazinājusies pieaugušās birokrātijas dēļ un importētās preces ir kļuvušas ievērojami dārgākas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu