Rosina sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu - dzērājšoferi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Iekšējās drošības birojs (IDB) Rietumzemgales prokuratūrai janvārī nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonu, kura vadīja transportlīdzekli, atrodoties alkohola ietekmē, pavēstīja IDB.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā tika gūti pierādījumi tam, ka VP amatpersona aizvadītā gada nogalē ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika vadīja transportlīdzekli alkohola reibumā.

VP amatpersonai tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpotajā gaisā un tika konstatēts, ka tā pārsniedza 2,4 promiles.

VP amatpersona noziedzīgo nodarījumu izdarīja ar savā īpašumā esošu transportlīdzekli, tādējādi tas tiek pakļauts konfiskācijai.

Par VP amatpersonas izdarīto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 262. panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu - transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles.

IDB norāda, ka šis šogad ir jau otrais prokuratūrai nosūtītais kriminālprocess, kas saistīts ar amatpersonu pretlikumīgu rīcību - transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu