IIHF vadītājam prioritāte ir hokejistu drošība, nevis karš Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas izlases hokejisti
Krievijas izlases hokejisti Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Lūks Tardifs otrdien, 1. februārī, komentējis potenciālo Krievijas un Baltkrievijas hokejistu atgriešanos pasaules čempionātu apritē, vēsta ESPN.

Jautājumu par Krievijas un Baltkrievijas sportistu atgriešanu starptautiskā sporta apritē aizvadītajā nedēļā "iekustināja" Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Šā gada pasaules čempionātā, kas norisināsies Rīgā un Helsinkos, Krievijas un Baltkrievijas izlases nepiedalīsies, bet komentējot šo izlašu potenciālo piedalīšanos 2024. gada pasaules čempionātā, Tardifs karadarbību Ukrainā nepieminēja.

"Mums ir pienākums. Mums ir jānodrošina visu spēlētāju, darbinieku un fanu drošība. Tā ir mūsu atbildība un mūsu lēmums," norādīja Tardifs.

SOK par ierosinājumu sporta apritē atgriezt krievu un baltkrievu atlētus izpelnījās plašu kritiku. Tardifs atklāja, ka drīzumā plāno veikt pārrunas ar SOK pārstāvjiem.

"Tas nebūs viegls lēmums, bet mēs neesam šeit, lai pieņemtu tikai vieglus lēmumus," uzsvēra Tardifs.

Šā gada pasaules čempionātam bija jānotiek Sanktpēterburgā, bet Krievijas iebrukuma Ukrainā dēl, agresorvalsts zaudēja tiesības organizēt turnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu