VIDEO ⟩ Pensionāru pāris Siguldā saņem milzīgu rēķinu par ūdeni. Izrādās, ka akā ārpus viņu īpašuma konstatēta noplūde (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds senioru pāris, kuri dzīvo privātmājā Siguldā, saņēmuši šokējoši lielu rēķinu par ūdeni. Atklājās, ka akā ārpus viņu īpašuma notikusi ūdens noplūde, kas pieskaitīta sirmgalvju patēriņam, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Parasti pensionāru pāris vidēji mēnesī iztērē no 5 līdz 10 kubikmetriem ūdens, bet pēdējā rēķinā norādīts, ka viņi iztērējuši 167 kubikmetrus. Par to atsūtīts 689 eiro rēķins.

Ūdensapgādes uzņēmums "Saltavots"  atklājis, ka pievadam uz senioru īpašumu radies bojājums, kura rezultātā noplūdis liels daudzums ūdens. 

Bojātais pievads atrodas akā ārpus īpašuma.

"Izrādās, viņi [Siguldas ūdensapgādes uzņēmuma “Saltavots” darbinieki] atraduši noplūdi un uzrakstījuši aktu par bojājumu," stāsta senioru dēls. "Viņi paskaidroja, ka tas ir pievads aiz skaitītāja uz vecāku īpašumu. Viss, kas ir aiz skaitītāja, tas esot mūsu atbildība. Mums tas esot jāapsaimnieko."

Tas nozīmētu, ka Jāņa vecākiem, kuri abi veselības problēmu dēļ ir kopjami, pašiem jācilā smagais akas vāks un jāpārbauda, vai ūdens pievadam nav bojājuma.

"Sanāk, ka viņiem ik pa laikam jālien akā un jāskatās, vai viss ir kārtībā, lai gan tā aka ir viņu ["Saltavota"] īpašums un, manuprāt, nedrīkst tajā līst iekšā," sašutis vīrietis. "Tēvs ir uz gultas, invalīds, savukārt, mamma bija viņa kopēja, bet pirms Ziemassvētkiem salauza kāju, decembrī pa slimnīcu padzīvojās. Tagad sanāk, ka abi ir kopjami."

Iedzīvotājiem pašiem nav jācilā aku vāki un jāpārbauda ūdensapgādes ietaišu tehniskais stāvoklis, norādīja SIA "Saltavots" direktors Ivars Ķiksis.

Taujāts, kā seniori paši varēja zināt par bojājumu, ja ārpus akas par to nekas neliecināja, "Saltavota" direktors Ķiksis neziņā raustīja plecus.

Pēcāk "Saltavots" saremontējis bojājumu, neliekot par to maksāt senioriem, un vēlāk veica pārrēķinu, piemērojot atlaidi par kanalizācijas sadaļu. Rēķins tika samazināts līdz 284 eiro.

Lai gan ūdens pievada tehniskā stāvokļa uzraudzība ir ļoti apgrūtinoša iedzīvotājiem, pievads aiz skaitītāja ir šo iedzīvotāju pārziņā, tādēļ rēķins būs jāmaksā, norādīja ūdensapgādes uzņēmumā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu