"Kāpēc krieviem un baltkrieviem jādod iespēja?" Ukrainas tenisa zvaigzne vēršas pie SOK (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jeļena Svitoļina
Jeļena Svitoļina Foto: AFP / Scanpix

Ukrainas tenisa zvaigzne Eļina Svitoļina savā "Twitter" kontā kritizējusi Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK), pieminot arī bojāgājušo vieglatlētu Volodimiru Androščuku.

Nesen SOK paziņoja, ka aicina pētīt iespējas, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē.

Aizvadītajā nedēļas nogalē kaujās pie Bahmutas dzīvību zaudēja perspektīvs ukraiņu vieglatlēts Volodimirs Androšcuks.

Svitoļina, kura pērn pasaulē laida bērniņu, šā iemesla dēļ joprojām ir ārpus sacensību aprites. Pieminot kaujā kritušo Androščuku, Svitoļina vērsās pie SOK.

"Volodimirs Androščuks, viens no Ukrainas vieglatlētikas uzlecošajām zvaigznēm, krita kaujā. Viņš nekad nepiepildīs potenciālu un sapni startēt olimpiskajās spēlēs. Kāpēc krieviem un baltkrieviem jādod iespēja, ja viņu valdības nevainīgiem cilvēkiem un sportistiem laupa viņu iespējas?" rakstīja Svitoļina.

Tāpat sportiste norādīja, ka olimpiskās spēles ir pati lielākā platforma, kādu sporta pasaulē iespējams atrast. Tieši tādēļ, viņasprāt, krievu un baltkrievu sportisti starptautisko sacensību apritē atgriezties nedrīkstētu.

"Olimpiāde ir sportistu lielākais sapnis un privilēģija. Tā piesaista visas pasaules uzmanību. Tieši tāpēc mums jāpaliek pie krievu un baltkrievu sportistiem noteiktā lieguma. Mums ir jāliek noprast, ka sankcijās esam vienoti," rakstīja Svitoļina.

Ukrainas tenisiste šobrīd WTA rangā ir noslīdējusi jau uz 374. vietu, jo kortā nav devusies kopš pagājušā gada marta, kad viņa piedalījās "Miami Open" turnīrā.

27 gadus vecā ukrainiete ir bijusi viena no atklātākajām personām tenisa sabiedrībā saistībā ar Krievijas iebrukumu viņas dzimtenē un pēc Maiami turnīra izteicās, ka pēc emocionāli un fiziski smagajiem mēnešiem ņems pārtraukumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu