Izlūkdienests: Putins pavēlējis sagrābt Doneckas un Luhanskas apgabalu līdz martam (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: EPA/Scanpix

Kara noziedznieks Vladimirs Putins devis pavēli sagrābt Doneckas un Luhanskas apgabala teritoriju līdz martam,  komentārā tīmekļa laikrakstam "Kyiv Post" norāda Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Čerņaks.

Ir pazīmes, ka Krievija gatavojas jaunam masīvam uzbrukumam, lai sagrābtu valsts austrumus.

"Mēs vērojam, ka krievu okupācijas karaspēks pārdislocē uz austrumiem papildu trieciena grupas, vienības, ieročus un kara tehniku.

Atbilstoši Ukrainas militārā izlūkdienesta datiem Putins devis pavēli līdz martam sagrābt Doneckas un Luhanskas apgabala teritorijas," norādīja Čerņaks.

Krievija izmanto Baltkrievijas teritoriju mobilizēto karavīru sagatavošanai, un tai nav pietiekamu spēku un līdzekļu, lai tuvāko nedēļu laikā sāktu masīvu uzbrukum no šī virziena.

"Atbilstoši situācijai šodien nokomplektētu trieciena grupu nav. Nav draudu, ka Baltkrievija varētu tikt piesaistīta Krievijas pusē pilna mēroga uzbrukumam Ukrainai, bet tie arī, nenoliedzami, ir riski, kas mums jāņem vērā," piebilda militārā izlūkdienesta pārstāvis.

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs paziņojis, ka Krievija varētu gatavot jaunu uzbrukumu Ukrainai 24. februārī - pilna mēroga kara sākuma pirmajā gadadienā. Pēc viņa teiktā, Krievija ir mobilizējusi aptuveni pusmiljonu karavīru.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu