Apskatnieks pamato, kāpēc Porziņģim bija jātiek Visu zvaigžņu spēlē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Populārais ASV sporta medijs "Bleacher Report" izveidojis sarakstu ar pieciem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) basketbolistiem, kuri bija pelnījuši piedalīties gaidāmajā Visu zvaigžņu spēlē. Šajā sarakstā tika iekļauts arī Kristaps Porziņģis.

Aizvadītajā naktī NBA paziņoja treneru izvēlētos Visu zvaigžņu spēles rezervistus, Porziņģim paliekot "aiz strīpas".

Austrumu konferencē, kur uz vietu sastāvā varēja pretendēt Porziņģis, treneri Visu zvaigžņu spēlē iebalsoja šādus basketbolistus: Bamu Adebajo (Maiami "Heat"), Džeilenu Brauu (Bostonas "Celtics"), Demāru Derouzenu (Čikāgas "Bulls"), Džoelu Embīdu (Filadelfijas "76ers"), Tairīsu Halibērtonu (Indiānas "Pacers"), Džrū Holideju (Milvoki "Bucks") un Džūliusu Rendlu (Ņujorkas "Knicks").

"Bleacher Report" ir apkopojusi piecus basketbolistus, kuri bija pelnījuši iekļūt Visu zvaigžņu spēlē, piektajā vietā ierindojot Porziņģi.

"Par šo vietu, visticamāk, cīnās Porziņģis un Paskāls Siakams - divi daudzpusīgi garie spēlētāji, kas maļas Austrumu konferences komandās ar uzvaru procentu zem 50%. KP ir pārsvars vairāku iemeslu dēļ.

Viņš Siakamu ar diezgan lielu atrāvienu pārtrumpo patiesās metienu precizitātes un atlēkušo bumbu procenta kategorijās (advancētās statistikas rādītāji). Viņam ir vairāk nekā divkāršs pārsvars pār Siakamu arī bloķēto metienu procentā," norādījis "Bleacher Report" apskatnieks Endijs Beilijs.

Tāpat eksperts uzsvēris vēl vienu advancētās statistikas aili - "aptuveno +/- rādītāju", kas atspoguļo, par cik punktiem komanda ar konkrēto spēlētāju ir labāka vai sliktāka 100 uzbrukumos. 

Porziņģim šis rādītājs ir +4,7, kas viņam dod 22. vietu NBA. Kā norāda Beilijs, Porziņģis šajā rādītājā, kas tiek uzskatīts par vienu no precīzākajiem visā NBA, pārtrumpo Braunu, Adebajo, Derouzenu, Holideju un Rendlu.

"Skaidrs, ka, spēlējot komandā ar negatīvu bilanci, ir grūtāk tikt Visu zvaigžņu spēlē. Bet tas neizslēdza Derouzenu un Halibērtonu. Kad Porziņģis spēlē, Vašingtonas "Wizards" gūto un zaudēto punktu atšķirība līdzinās aptuveni 47 uzvaru komandai, kamēr realitātē "Wizards" ir aptuveni 34 uzvaru komanda," norāda Beilijs atsaucoties uz potenciālo komandas uzvaru skaitu sezonas beigās.

Protams, vēl pastāv iespēja, ka Porziņģis Visu zvaigžņu spēlē varētu piedalīties, ja kāds no tās dalībniekiem iedzīvosies savainojumā. Tomēr arī šajā situācijā Porziņģis nav pirmais rindā. Jo, kā jau minēts, viņš "Bleacher Report" topā ir tikai piektajā vietā. 

Trīs no četriem topā apskatītajiem basketbolistiem ir no Austrumu konferences - pirmo līdz trešo vietu ieņem (secīgi) Džeimss Hārdens (Filadlefijas "76ers"), Džimijs Batlers (Maiami "Heat") un Dariuss Gārlands (Klīvlendas "Cavaliers"). Savukārt topa ceturto vietu ieņem Denveras "Nuggers" uzbrucējs Ārons Gordons.

NBA Visu zvaigžņu spēle tiks aizvadīta 19.februārī Soltleiksitijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu