Pētījumā noskaidrots, kas patiesībā bijis sniega cilvēks (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: unsplash.com

Jauns pētījums liecina, ka lielākajā daļā gadījumu, kad cilvēki redzējuši tā saucamo sniega cilvēku jeb jetiju, patiesībā tas bijis nekas cits kā melnais lācis uz pakaļkājām, liecina vietnē "bioRxiv" publicētā informācija.

Amerikas melnie lāči (ursus americanus) parasti pārvietojas uz četrām kājām. Ja tiem vajag kaut ko skaidrāk saskatīt vai saost, tad tie var piecelties un pat staigāt uz abām pakaļkājām, no tālienes patiesi atgādinot spalvainu, divkājainu, cilvēkam attāli līdzīgu briesmoni.

Šī nav pirmā reize, kad zinātnieki sniega cilvēka fenomenu skaidro ar melno lāču izdarībām.

2005. gadā tika salīdzinātas melno lāču populācijas ar ziņojumiem par redzētiem sniega cilvēkiem ASV ziemeļrietumos. Toreiz tika secināts, ka vainīgs kāds cits dzīvnieks, nevis melnais lācis.

Savukārt 2009. gada pētījumā, kurā tika aptverts tas pats reģions, zinātnieki atklāja ievērojamu pārklāšanos starp melno lāču populācijām un novērotajiem sniega cilvēkiem.

Video: Lācis staigā uz divām kājām

Jaunajā pētījumā zinātnieki paplašinājuši izanalizējamās teritorijas, secinot, ka lielākā daļa redzēto sniega cilvēku patiešām varētu būt melnie lāči.

Interesants ir fakts, ka Floridas un Teksasas štatā melnie lāči nav tik bieži sastopami kā citur, tomēr ziņojumu par redzētiem sniega cilvēkiem tur nav mazāk.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu