VIDEO ⟩ Vecāki neizpratnē, kāpēc viņiem jāmaksā par stāvvietu pie bērnudārza Rīgas centrā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas centrā pie bērnudārziem ir maksas autostāvvietas. Bērnu vecāki ir neizpratnē - kāpēc arī no viņiem iekasē maksu par autostāvvietas lietošanu, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Pie raidījuma vērsās rīdziniece Kristīne, kuras bērns mācās Rīgas Ziedoņdārza pirmsskolā galvaspilsētas centrā. Viņa atvasi bērnudārzā nogādā ar automašīnu. Tā kā pie bērnudārza par publisko autostāvvietu lietošanu ir jāmaksā, vecākiem ir divas izvēles iespējas: nemaksāt, tādējādi riskējot saņemt soda kvīti, vai samaksāt par autostāvvietu.

Kristīne atzina, ka parasti izvēlas riskēt. Par pirmajām piecām autostāvvietas lietošanas minūtēm nav jāmaksā, bet, kā norādīja bērna mamma, mēdz būt rīti un pēcpusdienas, kad bērna nogādāšana bērnudārzā un paņemšana no tā aizņem vairāk laika.

Kristīne uzskata, ka pirmsskolu audzēkņu vecākiem varētu ļaut novietot automašīnas pie bērnudārziem bez maksas ilgāku laiku, kārtību nosakot ar kādu papildzīmi.

Sarunā ar raidījumu līdzīgu viedokli pauda arī citi pirmsskolas audzēkņu vecāki un bērnudārza vadītāja Jautrīte Glaudiņa.

"Rīgas satiksme" apsaimnieko maksas autostāvvietas tā, kā to nosaka pašvaldības noteikumi, un izņēmumus pieļaut nevar, norādīja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu