"Netflix" nejauši publicējis vadlīnijas plānam, ar kuru ierobežo lietotāju dalīšanos ar parolēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vantage_DS/Shutterstock

Straumēšanas lieluzņēmums "Netflix" kļūdaini savā mājaslapā bija publicējis vadlīnijas, ar kurām paredzēts ierobežot dalīšanos ar parolēm starp lietotājiem, vēsta "The Guardian".

Straumēšanas pakalpojums paziņoja, ka vadlīnijas, kas tiek izmēģinātas Čīlē, Peru un Kostarikā, trešdien, 1. februārī, nejauši tika ievietotas palīdzības centra lapās citā valstīs, tostarp arī ASV. Kopš tā laika tās tika noņemtas.

Kopš pagājušā gada "Netflix" izmēģina "maksu par dalīšanos" trīs valstīs. Tur konta īpašnieks maksā par katru papildu personu, kas atrodas ārpus konta turētāja mājas, lai piekļūtu pakalpojumam.

Kostarikā maksa ir 2,99 ASV dolāri mēnesī.

Lai nodrošinātu, ka "Netflix" konts netiek koplietots ārpus mājsaimniecības, kurā tas ir reģistrēts, izmēģinājuma versijā vismaz reizi 31 dienā lietotājiem ir jāpievieno sava skatīšanās ierīce, piemēram, televizors, viedtālrunis vai planšetdators, ar savas mājas WiFi, atverot lietotni "Netflix".

"Netflix", kam ir 230 miljoni lietotāju visā pasaulē, pagājušajā mēnesī paziņoja, ka kontu koplietošana "mazina mūsu ilgtermiņa spēju ieguldīt un uzlabot "Netflix"". 

Paziņojumā teikts, ka vairāk nekā 100 miljoni mājsaimniecību dalās ar kontiem un ka 2023. gada pirmajos trīs mēnešos uzņēmums plāno ieviest apmaksātu koplietošanu citās valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu