Honkonga izlozēs 500 000 bezmaksas aviobiļešu. Piedalīties var ikviens (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Honkongas valdība ir paziņojusi par plāniem dāvināt 500 000 bezmaksas aviobiļešu, lai atdzīvinātu tūrisma nozari un piesaistītu apmeklētājus, vēstī CNN.

Projekts "Hello Hong Kong" startēja ceturtdien, 2. februārī, bet tiek izstrādāts jau vairāks nekā divus gadus.

Biļetes tiks sadalītas starp trim pilsētas aviokompānijām: "Cathay Pacific", "HK Express" un "Hongkong Airlines|.

500 000 biļešu kopumā pilsētai izmaksāja aptuveni 254,8 miljonus dolāru.

Pieteikšanās izlozei notiek internetā, un biļetes tiks izdalītas vairākos piegājienos. No 1. marta tās saņems cilvēki Dienvidaustrumāzijā, no 1. aprīļa - cilvēki, kas dzīvo kontinentālajā Ķīnā, bet no 1. maija - iedzīvotāji visā pārējā pasaulē.

Arī vietējie iedzīvotāji var iesaistīties loterijā. No 1. jūlija biļetes tiks izsniegtas Honkongas iedzīvotājiem, kas vēlas atkal ceļot pēc Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem.

Honkongā sāka atcelt klātienes pasākumus 2020. gada janvārī, kad Uhaņā, Ķīnā, tika ziņots par pirmajiem pacientiem ar slimības simptomiem. Pandēmijas laikā ceļošana no un uz Honkongu bija sarežģīta un dārga. Bija jāievēro strikta karantīna, kura dažbrīd pat sasniedza 21 izolēšanās dienu, kā arī bija noteiktas prasības veikt vairākus Covid-19 testus. Tas atturēja daudzus ceļotājus, jo karantīnas periods bijs jāpavada viesnīcā, kas jāapmaksā pašiem. 

Pirms pandēmijas Honkongu gadā apmeklēja aptuveni 56 miljoni tūristu. 2022. gadā šis skaits bija samazinājies līdz aptuveni 100 000.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu