Gulbis izcīna uzvaru Latvijas tenisistu Deivisa kausa duelī ar Izraēlu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tenisists Ernests Gulbis.
Tenisists Ernests Gulbis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas un Izraēlas vīriešu izlašu cīņā Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtas duelī sestdien, 4. februārī, pēc Ernesta Gulbja uzvaras rezultāts ir 2-0 Latvijas labā.

Gulbis (289.) ar 6-1, 2-6, 7-6 (7:2) pieveica Danielu Cukermanu (367.).

Pirmajā setā, ko ar servi sāka latvietis, vienīgo punktu seta garākajā geimā izraēlietis nopelnīja otrajā geimā.

Abas breikbumbas Gulbis izmantoja ar pirmo reizi, bet punktu setam pielika ar otro no divām pēc kārtas setbumbām, no neērtās puses sitot bumbiņu pa diagonāli laukumam.

Otrajā setā, ko ar servi sāka Cukermans, rezultāts auga līdzīgi līdz 2-2. Sestajā un astotajā geimā uzvarēja Izraēlas sportists, tāpat kā Gulbis, punktu setam pieliekot ar otro no divām pēc kārtas setbumbām.

Viņš ar servi sāka arī izšķirošo setu, abiem tenisistiem uzvarot savas serves geimus. Astotajā geimā Cukermans neizmantoja divas breikbumbas, bet desmito Gulbis vinnēja "sausā".

Arī taibreikā abi tenisisti guva punktus pie serves, līdz ceturtajā izspēlē Gulbis ar izgājienu pie tīkla un saīsināto sitienu panāca 3:1.

Pēc 3:2 Gulbim tika sniegta medicīniskā palīdzība, pēc kuras Cukermans vairs nevinnēja nevienu izspēli.

Divus punktus Gulbis guva ar servi, pretiniekam nespējot laukumā atgriezt bumbiņu pēc serves, bet pēdējās divās izspēlēs pretinieks sita bumbiņu autā.

Gulbim padevās vairāk netveramu servju (7:2), un viņš pieļāva mazāk dubultkļūdu (2:3).

Arī citos statistikas rādītājos Latvijas tenisists bija nedaudz pārāks, punktā pārvēršot abas breikbumbas, kamēr Cukermans izmantoja divas šādas iespējas piecos gadījumos.

Visā mačā Gulbis vinnēja 95 izspēles, bet viņa pretinieks - 88 izspēles.

Jau ziņots, ka pirmajā duelī Kārlis Ozoliņš (ATP rangā dalīta 1215.) ar 6-0, 6-3 apspēlēja Edanu Lešemu (359.).

Svētdien pirmais mačs būs dubultspēle, kurā paredzēts, ka Gulbis kopā ar Robertu Štrombahu spēkosies ar Saharu Simonu un Išai Olielu.

Atlikušajās vienspēlēs Gulbim paredzēta tikšanās ar Lešamu, bet Ozoliņam - ar Cukermanu.

Latvijas izlases sastāvā iekļauts Ernests Gulbis (ATP 289.), Roberts Štrombahs (486.), Kārlis Ozoliņš (dalīta 1215.), Miķelis Lībietis un Daniels Tens. Komandas kapteinis ir Deniss Pavlovs.

Šis Deivisa kausa mačs ir pēdējās spēles Latvijas izlasē labākajam Latvijas tenisistam Gulbim, kurš ir arī Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents.

Izraēlas komandā pieteikti Edans Lešems (ATP 359.), Daniels Cukermans (367.), Išai Oliels (476.), Sahars Simons (661.) un Orels Kimhi (720.).

Septembrī Latvijas tenisisti Lielupē Pasaules otrās grupas duelī ar 3-2 uzvarēja Dominikānas Republiku. Tikmēr Izraēla pirmās grupas duelī ar 1-3 atzina Čehijas pārākumu.

Izraēla pasaules rangā atrodas 34. vietā, bet Latvija ieņem 55. vietu.

Mača uzvarētāji nākamo spēli aizvadīs Pasaules pirmajā grupā, bet zaudētāji - otrajā grupā.

Septembrī Latvijas tenisisti Lielupē Pasaules otrās grupas duelī ar 3-2 uzvarēja Dominikānas Republiku. Tikmēr Izraēla pirmās grupas duelī ar 1-3 atzina Čehijas pārākumu.

Biļetes uz Deivisa kausa spēlēm iespējams iegādāties biļešu tirdzniecības vietnē "aula.lv".

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900 .gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993. gada.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu