Svētdienas rīts bijis aukstākais nepilna mēneša laikā. Dienā spīdēs saule

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniegs Rīgā
Sniegs Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien, 5. februārī, Latvijā mākoņi daļēji klās debesis un spīdēs saule, prognozē sinoptiķi. Savukārt svētdienas rīts bijis aukstākais nepilna mēneša laikā, pazeminoties līdz -6..-12 grādiem.  

Mākoņaināks laiks saglabāsies Latgalē, savukārt dienas gaitā no valsts ziemeļrietumiem mākoņu kļūs vairāk. Nav gaidāmi ievērojami nokrišņi.

Pūtīs lēns vējš, bet vakarā Ziemeļkurzemes un Ziemeļvidzemes piekrastē gaidāmas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 13 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..-3 grādi, valsts austrumos -3..-5 grādi.

Rīgā sauss un pārsvarā saulains laiks, tomēr mākoņu daudzums pamazām palielināsies. Pūšot lēnam vējam, gaiss iesils līdz -1 grādam.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1033-1037 hektopaskāli jūras līmenī.

Svētdienas rīts - aukstākais nepilna mēneša laikā

Agrā svētdienas rītā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājusies līdz -6..-12 grādiem, temperatūra vēl turpina kristies, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Zem -10 grādiem termometra stabiņš noslīdējis vietām Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos, kur izklīduši mākoņi un iestājies bezvējš. Austrumu novados pārsvarā saglabājas mākoņainas debesis, nav ievērojamu nokrišņu.

Iepriekšējo reizi tik liels sals Latvijā bija pirms nepilna mēneša - 8. janvārī.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem sniega segas biezums valsts rietumu un centrālajā daļā pārsvarā nav lielāks par pieciem centimetriem, bet daudzviet Vidzemē un Latgalē saglabājas vairāk nekā desmit centimetrus dziļa sniega kārta. Priekuļos tās biezums ir 16 centimetri, Alūksnē - 17 centimetri, Dagdā - 23 centimetri.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, lēnu ziemeļaustrumu vēju nomaina bezvējš, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -6 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -0,1 grāda Pāvilostā līdz -3,9 grādiem Zosēnos.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4. februārī bija +25 grādi Katalonijā, Spānijas ziemeļaustrumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -27 grādi Somijas un Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu