Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Sašauts krievu algotnis Manguševs, kurš pērn pasākumā uzstājās ar "Azovstaļ" aizstāvja galvaskausu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com

4. februāra naktī Ukrainā, Krievijas okupētajā Luhanskas apgabalā, ar šautu brūci galvā slimnīcā nogādāts krievu algotnis Igors Manguševs, kurš plašāku ievērību bija guvis 2022. gada augustā, kad kādā saviesīgā pasākumā uzstājās uz skatuves, turot rokā galvaskausu, kas, pēc viņa paša teiktā, esot kāda "Azovstaļ" aizstāvja galva.

Par Manguševa sašaušanu ziņo militārais analītiķis Boriss Rožins. Savā "Telegram" kanālā viņš apgalvo, ka Igors Manguševs ir Krievijas bruņoto spēku 8. armijas 2. korpusa 4. brigādes kapteinis, kurš sadarbojies ar Putina pavāra Jevgēņija Prigožina "Vāgnera grupu", bet pēdējā laikā komandējis vienību, kas bija iesaistīta cīņā pret Ukrainas bezpilota lidaparātiem.

Televīzijas kanāls "Currenttime" vēsta, ka 2014. gadā Manguševs acīmredzot bija karojis Donbasā vienībā "Jenot", bet 2022. gada 24. februārī publicētā video ierakstā prognozējis "Kijivas ieņemšanu tuvāko stundu laikā un Krievijas armijas drīzu uzvaru". Toreiz viņš sevi dēvējis par tā dēvētās "Luhanskas tautas republikas" rezerves kapteini.

2019. gada ziemā laikraksts "Novaja Gazeta" publicēja rakstu par to, kā ar uzņēmēju Jevgeņiju Prigožinu saistīti provokatori mēģinājuši izjaukt Maskavas domes vēlēšanas un šajās darbībās zināma loma bijusi arī Manguševam.

Līdz tam laikam viņš strādājis Jevgēņija Prigožina "troļļu fabrikā" un apmeklējis Donbasu, kur, kā pats apgalvo, karojis tā dēvētās "Luhanskas tautas republikas" pusē. Agrāk viņš arī organizējis reidus migrantu dzīvesvietās Maskavā, bet Krievijas okupētajā Ukrainas daļā sadarbojies ar Maskavas Kremļa politiskajiem ielikteņiem un neonacistiem.

Pašlaik šis krievu kaujinieks atrodas Stahanovas pilsētas neiroķirurģijas nodaļas intensīvās terapijas nodaļā. "Telegram" kanāls "Readovka" raksta, ka ārsti Manguševa stāvokli vērtē kā ļoti smagu.

Tiek ziņots, ka izredžu uz pilnīgu atveseļošanos gandrīz nav.

Manguševa dzīvesbiedre Azareviča Tatjana kanālā "Youtube" publicētā videoierakstā saka: "Mans vīrs naktī no 3. uz 4. februāri, atrodoties [frontes] aizmugurē Stahanovas pilsētā, "Luhanskas tautas republikā", nenoskaidrotos apstākļos guva šautu brūci galvā. Pēc ārstu domām, lode iesprūdusi smadzenēs. Jādomā, ka tā ir 9 milimetru pistoles lode.

Cik man zināms, lai gan kopš ievainojuma un hospitalizācijas pagājusi gandrīz diennakts, nekādas izmeklēšanas darbības līdz šim nav veiktas un nav pat ierosināta krimināllieta.

Lai gan, spriežot pēc traumas, tas bija slepkavības mēģinājums, jo, pēc ārstu domām, šāviens tika raidīts no tuva attāluma, pakausī 45 grādu leņķī, no augšas uz leju.

Turklāt viņš vēl nav nogādāts atbilstošā medicīnas iestādē. Lai gan, pēc ārstu domām, viņa stāvoklis ļauj viņu transportēt."

2022. gada augustā Manguševs piedalījās stāvizrādē ar galvaskausu rokā. No skatuves viņš paziņoja, ka tas ir pie "Azovstaļ" nogalināta ukraiņu karavīra galvaskauss un visi ukraiņi ir jāiznīcina.

"Mūsu karš ir karš ar ideju. Ar ideju par Ukrainu kā pretkrievisku valsti. Kāpēc nevar būt nekāda samierināšanās? Ukraina ir jādeukrainizē. "Mazās Krievijas" krievu zemes ir jāatdod," toreiz sacīja Manguševs. "Visi, kas uzskatīs sevi par ukraiņiem, tiks iznīcināti," uzsvēra Manguševs.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu