"Visa Ukraina degs." Medvedevs draud ar kodoltriecienu par uzbrukumu Krimai (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs.
Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs. Foto: Anton Veselov/Shutterstock

Krievijas Drošības padomes vadītāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs paziņojis, ka gadījumā, ja Ukraina uzbruks Krievijas objektiem Krimā, Krievija atriebsies, vēsta izdevums "Ukrainska pravda".

Medvedevs sacīja: "Šajā gadījumā sarunu nebūs, būs tikai atbildes triecieni. Visa Krievijas pakļautībā palikusī Ukraina degs.

Mūsu atbilde var būt jebkāda. Krievijas prezidents to skaidri ir pateicis. Mēs nenosakām sev nekādus ierobežojumus un, atkarībā no draudu rakstura, esam gatavi izmantot visa veida ieročus."

Viņš pieminējis arī kodolatturēšanas jautājumu. Saskaņā ar Krievijas kodolatturēšanas likuma 19. punktu Krievija var izmantot kodolieročus "agresijas gadījumā, kad tiek apdraudēta valsts pastāvēšana".

Pērnā gada nogalē Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins jaunā amatā iecēlis Dmitriju Medvedevu – viņš kļuvis par Militārās rūpniecības komisijas priekšsēdētāja pirmo vietnieku.

Medvedevs amatā iecelts ar īpašu Putina rīkojumu, kas publicēts Krievijas oficiālajā vēstnesī.

Iepriekš Militārās rūpniecības komisijai nemaz nebija priekšsēdētāja pirmā vietnieka amata, tomēr tagad tāds izveidots.

Kā teikts Putina rīkojumā, komisijas vadītāja vietnieks ir tiesīgs vadīt komisijas sēdes un veidot komisijā dažādas padomes un darba grupas.

Militārās rūpniecības komisija koordinē ieroču un bruņojuma ražošanu Krievijas armijas vajadzībām. Šīs komisijas priekšsēdētājs ir pats Putins.

Dmitrijs Medvedevs no 2008. līdz 2012. gadam ieņēma Krievijas prezidenta amatu, bet no 2012. līdz 2020. gadam viņš pildīja Krievijas premjerministra pienākumus. 2020.gada janvārī Medvedevs tika iecelts par Drošības padomes vadītāja vietnieku. Šīs amats tika izveidots speciāli Medvedevam.

Pēc Putina sāktā kara Ukrainā Medvedevs kļuva par vienu no redzamākajiem un agresīvākajiem kara uzkurinātājiem un aizstāvjiem.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu